fbpx

Sandviș cu vită și ceapă caramelizată

sandviș cu vită și ceapă caramelizată

Carnea de vită se regăsește mai rar pe lista de cumpărăturilor a românilor, mari amatori de carne de porc și de pasăre, conform statisticilor. Dar noi suntem mari amatori de carne de vită, așa că am ales o combinație simplă, dar magică. Așa că nu ne rămâne decât să vă lăsăm mai jos rețeta noastră de sandviș cu vită și ceapă caramelizată. Iar dacă vreți să aflați mai multe din tainele acestui tip de carne, citiți și articolul acesta.

sandviș cu vită și ceapă caramelizată

Sandviș cu vită și ceapă caramelizată

5 from 1 vote
Course: gustări / aperitive, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 300 g 300 vrăbioară/antricot de vită/vițel

  • 25 g 25 unt

  • muștar Dijon

  • castreveți murați

  • sare

  • piper

  • Pentru ceapa caramelizată
  • 4 4 cepe albe/roșii

  • 1 1/2 linguri 1 1/2 de zahăr brun

  • 3 lingurițe 3 de oțet balsamic

  • 2 lingurițe 2 de ulei

Cum să faceți

  • Tăiați ceapa julien și pune-o în uleiul încins. Țineți pe foc mic, aproximativ 15 minute, amestecând mereu să nu se lipească. Adaugați zahărul și oțetul balsamic și mai țineți pe foc 10 minute, până ceapa se caramelizează.
  • Într-o tigaie, topiți untul și puneți bucata de carne. Ține-o două minute pe fiecare parte, apoi dați-o la cuptor 3-4 minute. Scoateți apoi carnea, adaugați sare și piper după gust și lăsați-o deoparte câteva minute înainte de a o tăia subțire.
  • Prăjiți câteva felii de pâine, ungeți-le cu muștar Dijon, adaugați câteva felii de carne și de castraveți murați, ceapă caramelizată. Poftă bună vă dorim!
Tags: