fbpx

Sandviș cu vită și ceapă caramelizată

  • Home
  • cu carne
  • SandviÈ™ cu vită È™i ceapă caramelizată
sandviș cu vită și ceapă caramelizată

Carnea de vită se regăsește mai rar pe lista de cumpărăturilor a românilor, mari amatori de carne de porc și de pasăre, conform statisticilor. Dar noi suntem mari amatori de carne de vită, așa că am ales o combinație simplă, dar magică. Așa că nu ne rămâne decât să vă lăsăm mai jos rețeta noastră de sandviș cu vită și ceapă caramelizată. Iar dacă vreți să aflați mai multe din tainele acestui tip de carne, citiți și articolul acesta.

sandviș cu vită și ceapă caramelizată

Sandviș cu vită și ceapă caramelizată

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitive, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 300 g vrăbioară/antricot de vită/viÈ›el

  • 25 g unt

  • muÈ™tar Dijon

  • castreveÈ›i muraÈ›i

  • sare

  • piper

  • Pentru ceapa caramelizată
  • 4 cepe albe/roÈ™ii

  • 1 1/2 linguri de zahăr brun

  • 3 linguriÈ›e de oÈ›et balsamic

  • 2 linguriÈ›e de ulei

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i ceapa julien È™i pune-o în uleiul încins. ÈšineÈ›i pe foc mic, aproximativ 15 minute, amestecând mereu să nu se lipească. AdaugaÈ›i zahărul È™i oÈ›etul balsamic È™i mai È›ineÈ›i pe foc 10 minute, până ceapa se caramelizează.
  • ÃŽntr-o tigaie, topiÈ›i untul È™i puneÈ›i bucata de carne. Èšine-o două minute pe fiecare parte, apoi daÈ›i-o la cuptor 3-4 minute. ScoateÈ›i apoi carnea, adaugaÈ›i sare È™i piper după gust È™i lăsaÈ›i-o deoparte câteva minute înainte de a o tăia subÈ›ire.
  • PrăjiÈ›i câteva felii de pâine, ungeÈ›i-le cu muÈ™tar Dijon, adaugaÈ›i câteva felii de carne È™i de castraveÈ›i muraÈ›i, ceapă caramelizată. Poftă bună vă dorim!
Tags: