fbpx

Sarmale cu orez (rețetă de post)

sarmale cu orez

Ne-a fost poftă de sarmale cu orez, dulci și cu aromă delicată de mărar proaspăt. E ceva de muncă la ele, dar pentru gustul lor minunat merită să petrecem ceva timp în bucătărie. Și sunt grozave calde, cu mămăliguță și un ardei puțin iute, dar și reci, la temperatura camerei.

sarmale cu orez

Sarmale cu orez (rețetă de post)

5 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

1

hour 
Timp gătire

2

hours 
Timp total

3

hours 

Ingrediente

  • 1 1 varză murată

  • 200 g 200 orez

  • 6 6 cepe potrivite

  • 2 2 morcovi

  • 200 ml 200 passata (sos gros de roÈ™ii)

  • 1 1 legătură de mărar verde (sau pătrunjel)

  • 6 6 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Cimbru uscat

  • 1 1 linguriță de boia dulce (opÈ›ional)

  • Apă/supă de legume fiartă

  • 1 1 frunză de dafin

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i ceapa mărunt È™i radeÈ›i morcovii. Le puneÈ›i la călit în uleiul bine încins.
  • După câteva minute, timp în care legumele s-au înmuiat, puneÈ›i jumătate din sosul de roÈ™ii È™i orezul.
  • După 2-3 minute, puneÈ›i sare, piper, cimbru după gust, boiaua È™i verdeață tocată fin.
  • PuneÈ›i câte o lingură din compoziÈ›ia de orez È™i morcovi pe fiecare foaie de varză murată. RulaÈ›i È™i sigilaÈ›i bine capetele, apoi puneÈ›i-le într-o cratiță/oală în care aÈ›i aÈ™ezat la bază un strat de foi de varză, tăiate fideluță. Printre sarmale, strecuraÈ›i È™i frunza de dafin È™i câteva boabe de piper.
  • Deasupra puneÈ›i un alt strat de varză tocată, restul de sos de roÈ™ii È™i supă de legume sau apă, cât să cuprindă puÈ›in È™i din ultimul strat de sarmale.
  • AcoperiÈ›i È™i daÈ›i cratiÈ›a la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. După o oră, luaÈ›i capacul È™i daÈ›i din nou la cuptor, să se rumenească frumos deasupra.
Tags: