Ne-a fost poftă de sarmale cu orez, dulci și cu aromă delicată de mărar proaspăt. E ceva de muncă la ele, dar pentru gustul lor minunat merită să petrecem ceva timp în bucătărie. Și sunt grozave calde, cu mămăliguță și un ardei puțin iute, dar și reci, la temperatura camerei.
Sarmale cu orez (rețetă de post)
Porții
8
porțiiTimp preparare
1
hourTimp gătire
2
hoursTimp total
3
hoursIngrediente
1 varză murată
200 g orez
6 cepe potrivite
2 morcovi
200 ml passata (sos gros de roșii)
1 legătură de mărar verde (sau pătrunjel)
6 linguri de ulei de floarea-soarelui
Cimbru uscat
1 linguriță de boia dulce (opțional)
Apă/supă de legume fiartă
1 frunză de dafin
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați ceapa mărunt și radeți morcovii. Le puneți la călit în uleiul bine încins.
- După câteva minute, timp în care legumele s-au înmuiat, puneți jumătate din sosul de roșii și orezul.
- După 2-3 minute, puneți sare, piper, cimbru după gust, boiaua și verdeață tocată fin.
- Puneți câte o lingură din compoziția de orez și morcovi pe fiecare foaie de varză murată. Rulați și sigilați bine capetele, apoi puneți-le într-o cratiță/oală în care ați așezat la bază un strat de foi de varză, tăiate fideluță. Printre sarmale, strecurați și frunza de dafin și câteva boabe de piper.
- Deasupra puneți un alt strat de varză tocată, restul de sos de roșii și supă de legume sau apă, cât să cuprindă puțin și din ultimul strat de sarmale.
- Acoperiți și dați cratița la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. După o oră, luați capacul și dați din nou la cuptor, să se rumenească frumos deasupra.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete