
Cu siguranță, de sărbători nu suntem singurii care gătim mai mult decât mâncăm. Dacă din ouăle rămase am pregătit rapid o salată foarte gustoasă, din cozonac am pregătit un alt desert. Cum am făcut, în 10 minute, cea mai grozavă savarină din cozonac vedeți în rețeta video de mai jos.

Savarină din cozonac
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTotal time
10
minutesIngrediente
1 cozonac
2 cutii mici de smântână pentru frișcă
1 pliculeț de zahăr vanilat (sau un strop de esență de vanilie)
Dulceața preferată
- Pentru sirop
400 ml apă
200 g zahăr
2 batoane de scorțișoară
Coajă de portocală/lămâie
Cum să faceți
- Pentru sirop, puneți apa cu zahărul, scorțișoara și coaja de portocală/lămâie într-un vas potrivit, pe foc. Lăsați să dea un clocot și dați-l deoparte să se răcească.
- Între timp, feliați cozonacul și bateți smântâna pentru frișcă cu aroma de vanilie.
- Așezați feliile de cozonac pe farfurii, însiropați-le din abundență și, cu ajutorul unui poș, ornați-le cu frișcă.
- Noi am pus deasupra dulceață de vișine, dar o puteți înlocui cu ciocolată rasă sau căpșuni proaspete, cum vă place.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete