fbpx

Savarină din cozonac

Savarină din cozonac
answear.ro

Cu siguranță, de sărbători nu suntem singurii care gătim mai mult decât mâncăm. Dacă din ouăle rămase am pregătit rapid o salată foarte gustoasă, din cozonac am pregătit un alt desert. Cum am făcut, în 10 minute, cea mai grozavă savarină din cozonac vedeți în rețeta video de mai jos.

Savarină din cozonac

Savarină din cozonac

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Total time

10

minutes

Ingrediente

  • 1 cozonac

  • 2 cutii mici de smântână pentru frișcă

  • 1 pliculeț de zahăr vanilat (sau un strop de esență de vanilie)

  • Dulceața preferată

  • Pentru sirop
  • 400 ml apă

  • 200 g zahăr

  • 2 batoane de scorțișoară

  • Coajă de portocală/lămâie

Cum să faceți

  • Pentru sirop, puneți apa cu zahărul, scorțișoara și coaja de portocală/lămâie într-un vas potrivit, pe foc. Lăsați să dea un clocot și dați-l deoparte să se răcească.
  • Între timp, feliați cozonacul și bateți smântâna pentru frișcă cu aroma de vanilie.
  • Așezați feliile de cozonac pe farfurii, însiropați-le din abundență și, cu ajutorul unui poș, ornați-le cu frișcă.
  • Noi am pus deasupra dulceață de vișine, dar o puteți înlocui cu ciocolată rasă sau căpșuni proaspete, cum vă place.

Rețetă video

Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal