fbpx

Savarină din cozonac

Savarină din cozonac

Cu siguranță, de sărbători nu suntem singurii care gătim mai mult decât mâncăm. Dacă din ouăle rămase am pregătit rapid o salată foarte gustoasă, din cozonac am pregătit un alt desert. Cum am făcut, în 10 minute, cea mai grozavă savarină din cozonac vedeți în rețeta video de mai jos.

Savarină din cozonac

Savarină din cozonac

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Total time

10

minutes

Ingrediente

  • 1 cozonac

  • 2 cutii mici de smântână pentru friÈ™că

  • 1 pliculeÈ› de zahăr vanilat (sau un strop de esență de vanilie)

  • DulceaÈ›a preferată

  • Pentru sirop
  • 400 ml apă

  • 200 g zahăr

  • 2 batoane de scorÈ›iÈ™oară

  • Coajă de portocală/lămâie

Cum să faceți

  • Pentru sirop, puneÈ›i apa cu zahărul, scorÈ›iÈ™oara È™i coaja de portocală/lămâie într-un vas potrivit, pe foc. LăsaÈ›i să dea un clocot È™i daÈ›i-l deoparte să se răcească.
  • ÃŽntre timp, feliaÈ›i cozonacul È™i bateÈ›i smântâna pentru friÈ™că cu aroma de vanilie.
  • AÈ™ezaÈ›i feliile de cozonac pe farfurii, însiropaÈ›i-le din abundență È™i, cu ajutorul unui poÈ™, ornaÈ›i-le cu friÈ™că.
  • Noi am pus deasupra dulceață de viÈ™ine, dar o puteÈ›i înlocui cu ciocolată rasă sau căpÈ™uni proaspete, cum vă place.

Rețetă video