Ne plac șnițelele, mai ales dacă sunt pregătite de alții, dar dacă vrem să ne facem poftele, haideți să intrăm și în bucătărie! V-am arătat cum am pregătit niște șnițele picante de porc, dar și unele cu sos de lămâie. De data aceasta, am pregătit șnițele de pui în crustă de pesmet aromat și au ieșit de vis. Crusta aceea aromată și crocantă… merită toată munca!
Șnițel de pui în crustă de pesmet aromat
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
3 bucăți de piept de pui
1 pâine (de preferat să fie mai veche de o zi)
4 ouă
4 caței de usturoi, zdrobiți sau dați pe răzătoare
2 linguri de apă
1 legătură de pătrunjel proaspăt
1 lingură de rozmarin proaspăt
Busuioc
Ulei de floarea-soarelui
Făină
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți pâinea tăiată într-un robot de bucătărie sau blender împreună cu pătrunjelul, câteva frunze de busuioc și rozmarinul. Se blendează până când pâinea și ierburile s-au amestecat (nu căutăm o textură fină). Puneți pesmetul într-un castron mare sau într-o tavă, cum am făcut noi.
- Într-un castron, amestecați ouăle, usturoiul, un praf de sare și de piper, apa. Pregătind acest lucru din timp, usturoiul va avea timp să-și elibereze aroma în amestec.
- Așezați bucățile de pui între două folii alimentare și le bateți până când pieptul are o grosime uniformă, nu mai mult de 1 cm.
- Într-o tavă sau într-un castron larg, de mică adâncime, amestecați făina, piperul și sarea.
- Luați un piept de pui îl treceți prin făină, apoi prin amestecul de ouă și, în final, prin amestecul de pesmet. Presați ușor cu palmele.
- Într-o tigaie mare, turnați o cantitate generoasă de ulei de floarea-soarelui. Puteți verifica dacă uleiul este suficient de fierbinte plasând o scobitoare în el și văzând dacă se formează bule în jurul bățului.
- Reduceți focul și prăjiți șnițele, 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoateți apoi pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă. Le puteți mânca și simple, dar parcă sunt și mai bune lângă o salată.
Rețetă video
notă
- Dacă vă rămâne pesmet, îl puteți păstra la congelator până la 3 luni.
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete