fbpx

Șnițel de pui în crustă de pesmet aromat

Snitel de pui in crusta de pesmet aromat

Ne plac șnițelele, mai ales dacă sunt pregătite de alții, dar dacă vrem să ne facem poftele, haideți să intrăm și în bucătărie! V-am arătat cum am pregătit niște șnițele picante de porc, dar și unele cu sos de lămâie. De data aceasta, am pregătit șnițele de pui în crustă de pesmet aromat și au ieșit de vis. Crusta aceea aromată și crocantă… merită toată munca!

Snitel de pui in crusta de pesmet aromat

Șnițel de pui în crustă de pesmet aromat

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 3 bucăți de piept de pui

  • 1 pâine (de preferat să fie mai veche de o zi)

  • 4 ouă

  • 4 caței de usturoi, zdrobiți sau dați pe răzătoare

  • 2 linguri de apă

  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt

  • 1 lingură de rozmarin proaspăt

  • Busuioc

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Făină

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți pâinea tăiată într-un robot de bucătărie sau blender împreună cu pătrunjelul, câteva frunze de busuioc și rozmarinul. Se blendează până când pâinea și ierburile s-au amestecat (nu căutăm o textură fină). Puneți pesmetul într-un castron mare sau într-o tavă, cum am făcut noi.
  • Într-un castron, amestecați ouăle, usturoiul, un praf de sare și de piper, apa. Pregătind acest lucru din timp, usturoiul va avea timp să-și elibereze aroma în amestec.
  • Așezați bucățile de pui între două folii alimentare și le bateți până când pieptul are o grosime uniformă, nu mai mult de 1 cm.
  • Într-o tavă sau într-un castron larg, de mică adâncime, amestecați făina, piperul și sarea.
  • Luați un piept de pui îl treceți prin făină, apoi prin amestecul de ouă și, în final, prin amestecul de pesmet. Presați ușor cu palmele.
  • Într-o tigaie mare, turnați o cantitate generoasă de ulei de floarea-soarelui. Puteți verifica dacă uleiul este suficient de fierbinte plasând o scobitoare în el și văzând dacă se formează bule în jurul bățului.
  • Reduceți focul și prăjiți șnițele, 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoateți apoi pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă. Le puteți mânca și simple, dar parcă sunt și mai bune lângă o salată.

Rețetă video

notă

  • Dacă vă rămâne pesmet, îl puteți păstra la congelator până la 3 luni.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal