fbpx

Sos arrabiata

sos arrabiata

Este unul dintre cele mai îndrăgite sosuri din bucătăria italiană și este o combinație plină de viață între roșii, ardei iute și fulgi de chili. Dacă vă plac sosurile cu personalitate, sosul arrabiata va fi exact așa cum vă place. Urmăriți rețeta video pentru a vedea cum l-am făcut.

sos arrabiata

Sos arrabiata

5.0 from 3 votes
Course: sosuriDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 ceapă potrivită

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 1 conservă de roÈ™ii în suc propriu

  • 170 g pastă de tomate

  • 100 ml apă (sau supă clară de legume)

  • 2 roÈ™ii

  • 2 ardei iuÈ›i roÈ™ii

  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat

  • 1 lingură de busuioc verde tocat

  • 1/2 linguriță de fulgi de chili

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CăliÈ›i ceapa tăiată mărunt în uleiul bine încins. După ce s-a înmuiat, puneÈ›i È™i usturoiul feliat.
  • Mai lăsaÈ›i 10-20 de secunde, È™i completaÈ›i cu ardeiul iute feliat, roÈ™iile proaspete tăiate cuburi, roÈ™iile din conservă, pasta de tomate, apa, verdeÈ›urile, fulgii de chili.
  • LăsaÈ›i să fiarbă 10-12 minute, amestecând din când în când.
  • StingeÈ›i focul È™i, cu ajutorul unui mixer vertical, pasaÈ›i sosul cât mai fin.
  • GustaÈ›i la final È™i potriviÈ›i gustul de sare È™i piper.
  • TurnaÈ›i sosul într-un borcan, după ce s-a răcorit, È™i îl puteÈ›i păstra în frigider până la o săptămână.
  • Sau îl puteÈ›i folosi imediat adăugându-l peste paste ori unei fripturi la grătar sau îl puteÈ›i mânca alături de nachos.

Rețetă video