fbpx

Sos arrabiata

sos arrabiata

Este unul dintre cele mai îndrăgite sosuri din bucătăria italiană și este o combinație plină de viață între roșii, ardei iute și fulgi de chili. Dacă vă plac sosurile cu personalitate, sosul arrabiata va fi exact așa cum vă place. Urmăriți rețeta video pentru a vedea cum l-am făcut.

sos arrabiata

Sos arrabiata

5 from 2 votes
Course: sosuriDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 linguri 2 de ulei de măsline

  • 1 1 ceapă potrivită

  • 2 2 caței de usturoi

  • 1 conservă 1 de roșii în suc propriu

  • 170 g 170 pastă de tomate

  • 100 ml 100 apă (sau supă clară de legume)

  • 2 2 roșii

  • 2 2 ardei iuți roșii

  • 1 lingură 1 de pătrunjel verde tocat

  • 1 lingură 1 de busuioc verde tocat

  • 1/2 linguriță 1/2 de fulgi de chili

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa tăiată mărunt în uleiul bine încins. După ce s-a înmuiat, puneți și usturoiul feliat.
  • Mai lăsați 10-20 de secunde, și completați cu ardeiul iute feliat, roșiile proaspete tăiate cuburi, roșiile din conservă, pasta de tomate, apa, verdețurile, fulgii de chili.
  • Lăsați să fiarbă 10-12 minute, amestecând din când în când.
  • Stingeți focul și, cu ajutorul unui mixer vertical, pasați sosul cât mai fin.
  • Gustați la final și potriviți gustul de sare și piper.
  • Turnați sosul într-un borcan, după ce s-a răcorit, și îl puteți păstra în frigider până la o săptămână.
  • Sau îl puteți folosi imediat adăugându-l peste paste ori unei fripturi la grătar sau îl puteți mânca alături de nachos.

Rețetă video