Este unul dintre cele mai îndrăgite sosuri din bucătăria italiană și este o combinație plină de viață între roșii, ardei iute și fulgi de chili. Dacă vă plac sosurile cu personalitate, sosul arrabiata va fi exact așa cum vă place. Urmăriți rețeta video pentru a vedea cum l-am făcut.
Sos arrabiata
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă potrivită
2 caței de usturoi
1 conservă de roșii în suc propriu
170 g pastă de tomate
100 ml apă (sau supă clară de legume)
2 roșii
2 ardei iuți roșii
1 lingură de pătrunjel verde tocat
1 lingură de busuioc verde tocat
1/2 linguriță de fulgi de chili
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ceapa tăiată mărunt în uleiul bine încins. După ce s-a înmuiat, puneți și usturoiul feliat.
- Mai lăsați 10-20 de secunde, și completați cu ardeiul iute feliat, roșiile proaspete tăiate cuburi, roșiile din conservă, pasta de tomate, apa, verdețurile, fulgii de chili.
- Lăsați să fiarbă 10-12 minute, amestecând din când în când.
- Stingeți focul și, cu ajutorul unui mixer vertical, pasați sosul cât mai fin.
- Gustați la final și potriviți gustul de sare și piper.
- Turnați sosul într-un borcan, după ce s-a răcorit, și îl puteți păstra în frigider până la o săptămână.
- Sau îl puteți folosi imediat adăugându-l peste paste ori unei fripturi la grătar sau îl puteți mânca alături de nachos.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete