Sos de hrean cu smântână

sos de hrean cu smântână

Cu siguranță l-ai putea pregăti cu cremă de hrean cumpărată din magazin, dar pentru gustul adevăratului sos de hrean cu smântână, merită să dai o fugă la tarabele din piață pentru o rădăcină proaspătă. Cea mai grea parte este datul hreanului pe răzătoarea fină, dar dacă te așezi în fața unei ferestre deschise, vei trece mai ușor peste acest moment.

sos de hrean cu smântână

Sos de hrean cu smântână

5 din 1 vote
Fel: sosuri, ușor și repedeDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 240 g smântână, minimum 30% grăsime

  • 4 linguri de hrean ras

  • 4 linguri de maioneză

  • 2 lingurițe de oțet de mere

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-un castron, amestecă smântâna (bine scursă de zer) cu hreanul ras, maioneza și oțetul. La final, potrivește gustul de sare și piper.
  • Îl poți consuma imediat, lângă o friptură, coaste de porc la cuptor sau burgeri, sau îl poți păstra la rece, într-un borcan bine închis.

Sfaturi

  • Dacă preferi un sos mai iute, adaugă 1-2 linguri cu hrean.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal