fbpx

Sos remoulade

sos remoulade

Cu rădăcini franțuzești, rețeta de sos remoulade s-a răspândit în întreaga lume, luând diferite forme adaptate specificului fiecărei țări sau zone. Rețeta de bază cuprinde însă maioneză, muștar, ierburi tocate, castraveți murați și capere, adică exact rețeta de mai jos.

sos remoulade

Sos remoulade

5.0 from 1 vote
Course: sosuri, ușor și repedeDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 230 g maioneză de casă

  • 2 linguri de ierburi tocate mărunt (pătrunjel, tarhon, chives)

  • 1 lingură de capere (din conservă)

  • 1 linguriță de muÈ™tar

  • 2 castraveÈ›i muraÈ›i

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie castraveÈ›ii pe lungime È™i scurge-i de zeamă cât mai bine, apoi taie-i în cubuleÈ›e cât mai fine.
  • Sfărâmă caperele cu lama cuÈ›itului È™i taie-le cât mai mărunt.
  • Amestecă toate ingredientele într-un bol mic.
  • Acoperă È™i dă la rece 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.
  • ÃŽncearcă această reÈ›etă de sos Remoulade alături de cartofi la cuptor sau prăjiÈ›i, fripturi reci sau fructe de mare sau ouă fierte.

Sfaturi

  • ÃŽn funcÈ›ie de preferinÈ›e, mai poÈ›i adăuga în sos un file de anchoa tocat fin. Pentru mulÈ›i bucătari, fileul de anchoa este ingredientul secret pentru multe reÈ›ete de sosuri, salate sau sandviÈ™uri, datorită gustului său unic.