fbpx

Sos remoulade

sos remoulade

Cu rădăcini franțuzești, rețeta de sos remoulade s-a răspândit în întreaga lume, luând diferite forme adaptate specificului fiecărei țări sau zone. Rețeta de bază cuprinde însă maioneză, muștar, ierburi tocate, castraveți murați și capere, adică exact rețeta de mai jos.

sos remoulade

Sos remoulade

5 from 1 vote
Course: sosuri, ușor și repedeDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 230 g 230 maioneză de casă

  • 2 2 linguri de ierburi tocate mărunt (pătrunjel, tarhon, chives)

  • 1 1 lingură de capere (din conservă)

  • 1 linguriță 1 de muștar

  • 2 2 castraveți murați

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie castraveții pe lungime și scurge-i de zeamă cât mai bine, apoi taie-i în cubulețe cât mai fine.
  • Sfărâmă caperele cu lama cuțitului și taie-le cât mai mărunt.
  • Amestecă toate ingredientele într-un bol mic.
  • Acoperă și dă la rece 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.
  • Încearcă această rețetă de sos Remoulade alături de cartofi la cuptor sau prăjiți, fripturi reci sau fructe de mare sau ouă fierte.

Sfaturi

  • În funcție de preferințe, mai poți adăuga în sos un file de anchoa tocat fin. Pentru mulți bucătari, fileul de anchoa este ingredientul secret pentru multe rețete de sosuri, salate sau sandvișuri, datorită gustului său unic.