Cu rădăcini franțuzești, rețeta de sos remoulade s-a răspândit în întreaga lume, luând diferite forme adaptate specificului fiecărei țări sau zone. Rețeta de bază cuprinde însă maioneză, muștar, ierburi tocate, castraveți murați și capere, adică exact rețeta de mai jos.
Sos remoulade
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
230 g maioneză de casă
2 linguri de ierburi tocate mărunt (pătrunjel, tarhon, chives)
1 lingură de capere (din conservă)
1 linguriță de muștar
2 castraveți murați
Sare
Piper
Cum să faceți
- Taie castraveții pe lungime și scurge-i de zeamă cât mai bine, apoi taie-i în cubulețe cât mai fine.
- Sfărâmă caperele cu lama cuțitului și taie-le cât mai mărunt.
- Amestecă toate ingredientele într-un bol mic.
- Acoperă și dă la rece 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.
- Încearcă această rețetă de sos Remoulade alături de cartofi la cuptor sau prăjiți, fripturi reci sau fructe de mare sau ouă fierte.
Sfaturi
- În funcție de preferințe, mai poți adăuga în sos un file de anchoa tocat fin. Pentru mulți bucătari, fileul de anchoa este ingredientul secret pentru multe rețete de sosuri, salate sau sandvișuri, datorită gustului său unic.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete