fbpx

Spaghete cu sos de smântână și praz

spaghete cu sos de smântână și praz

Pentru noi, pastele sunt opțiunea cea mai la îndemână când ne dorim o masă rapidă și gustoasă. De această dată, am lăsat deoparte carnea și am folosit doar legume proaspete, smântână și parmezan (dar îl puteți înlocui cu orice altă brânză maturată, important e să se și topească). Dacă v-am stârnit curiozitatea, vedeți rețeta video pentru spaghete cu sos de smântână și praz. Poate vă facem poftă!

spaghete cu sos de smântână și praz

Spaghete cu sos de smântână și praz

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g spaghete

  • 2 fire de praz

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 5 caței de usturoi

  • 300 ml supă stoc (o puteți înlocui cu apă, dar sosul nu va fi la fel de gustos)

  • 300 ml apă

  • 200 g smântână de gătit

  • 1 lingură de ulei

  • Parmezan ras (sau orice altă brânză tare, maturată)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți prazul, ceapa și usturoiul în uleiul bine încins. Acoperiți, să se înmoaie mai repede.
  • După ce prazul s-a înmuiat, în 5-6 minute, adăugați supa, pastele, apa, sare și piper după gust. Amestecați, puneți capacul și lăsați să fiarbă, aproximativ 10-11 minute. Dacă sosul e mult prea scăzut, mai adăugați apă sau supă stoc, astfel încât la finalul timpului de gătire să aveți un sos legat.
  • Puneți și smântâna de gătit, parmezanul ras (2-4 linguri, după gust) și mai potriviți gustul de sare și piper.
  • Recomandarea noastră e să le mâncați imediat. Dacă vă rămân însă și pentru prânzul de a doua zi, în momentul încălzirii mai adăugați ceva lichid, să se formeze din nou sosul cremos.

Rețetă video

Tags: