fbpx

Spaghete cu sos de smântână și praz

spaghete cu sos de smântână și praz

Pentru noi, pastele sunt opțiunea cea mai la îndemână când ne dorim o masă rapidă și gustoasă. De această dată, am lăsat deoparte carnea și am folosit doar legume proaspete, smântână și parmezan (dar îl puteți înlocui cu orice altă brânză maturată, important e să se și topească). Dacă v-am stârnit curiozitatea, vedeți rețeta video pentru spaghete cu sos de smântână și praz. Poate vă facem poftă!

spaghete cu sos de smântână și praz

Spaghete cu sos de smântână și praz

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g spaghete

  • 2 fire de praz

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 5 caÈ›ei de usturoi

  • 300 ml supă stoc (o puteÈ›i înlocui cu apă, dar sosul nu va fi la fel de gustos)

  • 300 ml apă

  • 200 g smântână de gătit

  • 1 lingură de ulei

  • Parmezan ras (sau orice altă brânză tare, maturată)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CăliÈ›i prazul, ceapa È™i usturoiul în uleiul bine încins. AcoperiÈ›i, să se înmoaie mai repede.
  • După ce prazul s-a înmuiat, în 5-6 minute, adăugaÈ›i supa, pastele, apa, sare È™i piper după gust. AmestecaÈ›i, puneÈ›i capacul È™i lăsaÈ›i să fiarbă, aproximativ 10-11 minute. Dacă sosul e mult prea scăzut, mai adăugaÈ›i apă sau supă stoc, astfel încât la finalul timpului de gătire să aveÈ›i un sos legat.
  • PuneÈ›i È™i smântâna de gătit, parmezanul ras (2-4 linguri, după gust) È™i mai potriviÈ›i gustul de sare È™i piper.
  • Recomandarea noastră e să le mâncaÈ›i imediat. Dacă vă rămân însă È™i pentru prânzul de a doua zi, în momentul încălzirii mai adăugaÈ›i ceva lichid, să se formeze din nou sosul cremos.

Rețetă video

Tags: