
Rețeta de spanac cu smântână nu este doar foarte ușor de pregătit, dar are și un gust grozav, mai ales dacă o servești alături de câteva frigănele. Mâncarea va fi la fel de gustoasă și dacă înlocuiești frunzele de spanac cu cele de ștevie sau de urzici.

Spanac cu smântână
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 kg spanac (proaspăt sau congelat)
400 g smântână
2 cepe potrivite
2 căței de usturoi
Oregano (opțional)
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Călește ceapa și usturoiul tăiate mărunt în uleiul bine încins.
- După 2-3 minute, adaugă spanacul și amestecă. Adaugă sare și piper după gust și, opțional, puțin oregano, pentru aromă.
- Dacă folosești spanac congelat, acoperă și lasă să fiarbă la foc potrivit. Dacă folosești spanac proaspăt, adaugă puțină apă, din când în când, să aibă suficient lichid pentru a fierbe.
- După ce spanacul a fiert, ia de pe foc și adaugă smântâna. Amestecă și potrivește gustul de sare, dacă mai este cazul. Acoperă și lasă 20 de minute înainte de a servi spanacul cu smântână simplu sau cu frigănele.
Tags: spanac
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete