fbpx

Spanac cu smântână

spanac cu smântână

Rețeta de spanac cu smântână nu este doar foarte ușor de pregătit, dar are și un gust grozav, mai ales dacă o servești alături de câteva frigănele. Mâncarea va fi la fel de gustoasă și dacă înlocuiești frunzele de spanac cu cele de ștevie sau de urzici.

spanac cu smântână

Spanac cu smântână

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg spanac (proaspăt sau congelat)

  • 400 g smântână

  • 2 cepe potrivite

  • 2 căței de usturoi

  • Oregano (opÈ›ional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CăleÈ™te ceapa È™i usturoiul tăiate mărunt în uleiul bine încins.
  • După 2-3 minute, adaugă spanacul È™i amestecă. Adaugă sare È™i piper după gust È™i, opÈ›ional, puÈ›in oregano, pentru aromă.
  • Dacă foloseÈ™ti spanac congelat, acoperă È™i lasă să fiarbă la foc potrivit. Dacă foloseÈ™ti spanac proaspăt, adaugă puÈ›ină apă, din când în când, să aibă suficient lichid pentru a fierbe.
  • După ce spanacul a fiert, ia de pe foc È™i adaugă smântâna. Amestecă È™i potriveÈ™te gustul de sare, dacă mai este cazul. Acoperă È™i lasă 20 de minute înainte de a servi spanacul cu smântână simplu sau cu frigănele.
Tags: