fbpx

Spanac cu smântână

spanac cu smântână

Rețeta de spanac cu smântână nu este doar foarte ușor de pregătit, dar are și un gust grozav, mai ales dacă o servești alături de câteva frigănele. Mâncarea va fi la fel de gustoasă și dacă înlocuiești frunzele de spanac cu cele de ștevie sau de urzici.

spanac cu smântână

Spanac cu smântână

5 din 1 vote
Fel: fără carne, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg spanac (proaspăt sau congelat)

  • 400 g smântână

  • 2 cepe potrivite

  • 2 căței de usturoi

  • Oregano (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Călește ceapa și usturoiul tăiate mărunt în uleiul bine încins.
  • După 2-3 minute, adaugă spanacul și amestecă. Adaugă sare și piper după gust și, opțional, puțin oregano, pentru aromă.
  • Dacă folosești spanac congelat, acoperă și lasă să fiarbă la foc potrivit. Dacă folosești spanac proaspăt, adaugă puțină apă, din când în când, să aibă suficient lichid pentru a fierbe.
  • După ce spanacul a fiert, ia de pe foc și adaugă smântâna. Amestecă și potrivește gustul de sare, dacă mai este cazul. Acoperă și lasă 20 de minute înainte de a servi spanacul cu smântână simplu sau cu frigănele.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal