
Proaspăt sau congelat, spanacul este unul dintre ingredientele noastre preferate. V-am arătat deja cum îl facem cu sos de smântână, așa că acum am pregătit spanac cu sos de roșii și lămâie. Ușor de făcut, rapid și…. gustos! Exact cum vă place!

Spanac cu sos de roșii
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
900 g spanac congelat
1 ceapă
200 ml passata (suc gros de roșii)
1 linguriță de pastă de roșii
50 g unt
3 caței de usturoi
Felii de lămâie
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ceapa în untul topit. Adăugați spanacul, chiar dacă nu s-a decongelat, și acoperiți. Lăsați să ajungă la temperatura de fierbere.
- Adăugați usturoiul, sosul și pasta de roșii, sare și piper după gust.
- Amestecați, adăugați și feliile de lămâie și lăsați mai să dea 1-2 clocote.
- Noi l-am mâncat alături de un ou poșat.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete