fbpx

Sufleu de zucchini

sufleu de zucchini

Sufleurile au o textură foarte pufoasă și ușoară. Nu toată lumea se încumetă să le pregătească, dar parcă nici atât de complicat nu este, așa că vă arătăm cum am făcut noi rețeta de sufleu de zucchini!
Și nu vă supărați dacă sufleul se va lăsa la câteva minute după ce l-ați scos din cuptor, gustul grozav rămâne!

sufleu de zucchini

Sufleu de zucchini

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 2 zucchini (sau dovlecei)

  • 1 linguriță de unt (pentru uns tava)

  • Pesmet

  • Parmezan

  • Sare

  • Pentru sosul Mornay
  • 50 g unt

  • 50 g făină

  • 500 ml lapte

  • 4 ouă

  • 50 g mozzarella rasă

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Dați pe răzătoare cei doi zucchini. Presărați deasupra puțină sare și lăsați-i deoparte, să se scurgă într-o sită.
  • Topiți untul într-o cratiță, de preferat cu fundul mai gros.
  • Adăugați făina, dintr-o dată, și amestecați.
  • După ce făina a încorporat toată grăsimea, turnați laptele, puțin câte puțin, amestecând foarte bine să se desfacă cocoloașele.
  • După ce compoziția a devenit cremoasă, dați vasul deoparte și amestecați să se răcorească.
  • Între timp, separați ouăle și bateți spumă albușurile în care ați pus și un praf de sare.
  • Încorporați gălbenușurile, unul câte unul, în sosul alb răcorit. Adăugați sare și piper după gust, brânza rasă și dovleceii rași și foarte, foarte bine scurși de zeamă. Amestecați și dacă compoziția e foarte lichidă, puneți 2-3 linguri de pesmet.
  • Cu ajutorul unei spatule, încorporați spuma de albușuri.
  • Ungeți cu unt o formă de copt și tapetați-o cu pesmet. Turnați compoziția și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 25-30 de minute.
  • După ce ați scos tava, radeți deasupra parmezan.

Rețetă video

Sfaturi

  • Sosul Mornay are la bază binecunoscutul sos bechamel, dar la care se mai adaugă gălbenușurile și brânza rasă. Nimic complicat!
Tags: