fbpx

Sufleu de zucchini

sufleu de zucchini

Sufleurile au o textură foarte pufoasă și ușoară. Nu toată lumea se încumetă să le pregătească, dar parcă nici atât de complicat nu este, așa că vă arătăm cum am făcut noi rețeta de sufleu de zucchini!
Și nu vă supărați dacă sufleul se va lăsa la câteva minute după ce l-ați scos din cuptor, gustul grozav rămâne!

sufleu de zucchini

Sufleu de zucchini

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 2 zucchini (sau dovlecei)

  • 1 linguriță de unt (pentru uns tava)

  • Pesmet

  • Parmezan

  • Sare

  • Pentru sosul Mornay
  • 50 g unt

  • 50 g făină

  • 500 ml lapte

  • 4 ouă

  • 50 g mozzarella rasă

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • DaÈ›i pe răzătoare cei doi zucchini. PresăraÈ›i deasupra puÈ›ină sare È™i lăsaÈ›i-i deoparte, să se scurgă într-o sită.
  • TopiÈ›i untul într-o cratiță, de preferat cu fundul mai gros.
  • AdăugaÈ›i făina, dintr-o dată, È™i amestecaÈ›i.
  • După ce făina a încorporat toată grăsimea, turnaÈ›i laptele, puÈ›in câte puÈ›in, amestecând foarte bine să se desfacă cocoloaÈ™ele.
  • După ce compoziÈ›ia a devenit cremoasă, daÈ›i vasul deoparte È™i amestecaÈ›i să se răcorească.
  • ÃŽntre timp, separaÈ›i ouăle È™i bateÈ›i spumă albuÈ™urile în care aÈ›i pus È™i un praf de sare.
  • ÃŽncorporaÈ›i gălbenuÈ™urile, unul câte unul, în sosul alb răcorit. AdăugaÈ›i sare È™i piper după gust, brânza rasă È™i dovleceii raÈ™i È™i foarte, foarte bine scurÈ™i de zeamă. AmestecaÈ›i È™i dacă compoziÈ›ia e foarte lichidă, puneÈ›i 2-3 linguri de pesmet.
  • Cu ajutorul unei spatule, încorporaÈ›i spuma de albuÈ™uri.
  • UngeÈ›i cu unt o formă de copt È™i tapetaÈ›i-o cu pesmet. TurnaÈ›i compoziÈ›ia È™i daÈ›i la cuptor, la 200 de grade, pentru 25-30 de minute.
  • După ce aÈ›i scos tava, radeÈ›i deasupra parmezan.

Rețetă video

Sfaturi

  • Sosul Mornay are la bază binecunoscutul sos bechamel, dar la care se mai adaugă gălbenuÈ™urile È™i brânza rasă. Nimic complicat!
Tags: