Sufleurile au o textură foarte pufoasă și ușoară. Nu toată lumea se încumetă să le pregătească, dar parcă nici atât de complicat nu este, așa că vă arătăm cum am făcut noi rețeta de sufleu de zucchini!
Și nu vă supărați dacă sufleul se va lăsa la câteva minute după ce l-ați scos din cuptor, gustul grozav rămâne!
Sufleu de zucchini
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
2 zucchini (sau dovlecei)
1 linguriță de unt (pentru uns tava)
Pesmet
Parmezan
Sare
- Pentru sosul Mornay
50 g unt
50 g făină
500 ml lapte
4 ouă
50 g mozzarella rasă
Sare
Piper
Cum să faceți
- Dați pe răzătoare cei doi zucchini. Presărați deasupra puțină sare și lăsați-i deoparte, să se scurgă într-o sită.
- Topiți untul într-o cratiță, de preferat cu fundul mai gros.
- Adăugați făina, dintr-o dată, și amestecați.
- După ce făina a încorporat toată grăsimea, turnați laptele, puțin câte puțin, amestecând foarte bine să se desfacă cocoloașele.
- După ce compoziția a devenit cremoasă, dați vasul deoparte și amestecați să se răcorească.
- Între timp, separați ouăle și bateți spumă albușurile în care ați pus și un praf de sare.
- Încorporați gălbenușurile, unul câte unul, în sosul alb răcorit. Adăugați sare și piper după gust, brânza rasă și dovleceii rași și foarte, foarte bine scurși de zeamă. Amestecați și dacă compoziția e foarte lichidă, puneți 2-3 linguri de pesmet.
- Cu ajutorul unei spatule, încorporați spuma de albușuri.
- Ungeți cu unt o formă de copt și tapetați-o cu pesmet. Turnați compoziția și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 25-30 de minute.
- După ce ați scos tava, radeți deasupra parmezan.
Rețetă video
Sfaturi
- Sosul Mornay are la bază binecunoscutul sos bechamel, dar la care se mai adaugă gălbenușurile și brânza rasă. Nimic complicat!
Tags: zucchini
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete