fbpx

Supă de mazăre cu găluște de făină

Supă de mazăre cu găluște de făină

Supele, în general, dar și găluștele din făină de grâu, sunt mai degrabă întâlnite în bucătăria transilvăneană și în cea din zona Crișurilor decât în restul țării. Această supă de mazăre cu găluște de făină este un preparat inedit, pe cât de gustos, pe atât de ușor de făcut.

Supă de mazăre cu găluște de făină

Supă de mazăre cu găluște de făină

5.0 from 1 vote
Course: ciorbe / supe, fără carne, prânzDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 2 morcovi

  • 1 păstârnac

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 400 g mazăre

  • 2 l apă/ stoc de legume sau de carne

  • 1 ceapă

  • Sare

  • Piper

  • Smântână de gătit

  • 2 linguri de ulei

  • 1/2 l ămâie (doar zeama)

  • Pentru găluște:
  • 1 ou

  • 4 linguri de făină

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie mărunt rădăcinoasele (morcov, pătrunjel, păstârnac) și cubulețe ceapa.
  • Încinge uleiul în vasul pentru supă și călește ceapa. Amestecă să nu se ardă și adaugă restul legumelor, mai puțin mazărea. Adaugă o ceșcuță de apă și lasă-le câteva minute, se înmoaie ușor. Adaugă apoi restul de apă și lasă să fiarbă 20-25 min. Pune apoi mazărea și zeama de lămâie.
  • Între timp, pregătește găluștele: bate oul și adăugă treptat făina, un praf de sare și puțin piper, după gust. Trebuie să iasă un aluat destul de gros, însă lichid. Dacă aluatul e prea tare, adaugă 1-2 lingurițe de apă. Pune găluștele în supă, la fiert, cu o linguriță.
  • Când mazărea și găluștele sunt fierte, potrivește gustul de sare și piper. Lasă supa să se răcească puțin (până nu mai ies aburi) și pune smântâna, după gust.
  • Adaugă pătrunjel sau mărar, după cum vă place.

Sfaturi

  • Adăugată în supa fierbinte, smântâna se poate tăia. Nu i se schimbă gustul, însă nu mai are același aspect.
Tags: