fbpx

Supă de roșii

supă de roșii

Nouă ne place supa de roșii și o facem destul de des, chiar și atunci când nu este sezonul lor de vârf. Pentru că atunci înlocuim roșiile proaspete cu cele din conservă și finalul este foarte gustos. De data aceasta, i-am alăturat și niște sandvișuri calde cu brânză. Poate data viitoare o să-i punem niște orez sau niște zdrențe de ou, dar o să vă lăsăm rețetele, cu siguranță!

supă de roșii

Supă de roșii

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 conservă de roșii întregi în suc propriu (sau 500-600 g roșii date pe răzătoare)

  • 50 g unt

  • 1 ceapă mică

  • 400 ml apă/supă de legume

  • 2 linguri de fidea (opțional)

  • 4 felii de pâine

  • 4 felii de cheddar (sau altă brânză care se topește)

  • Sare

  • Cimbru/busuioc

Cum să faceți

  • Tăiați ceapa în sferturi, nu e nevoie s-o tocați mărunt.
  • Topiți untul într-o oală de 3 l, puneți ceapa, roșiile în suc propriu, apa sau supa de legume, sare după gust și un praf de cimbru sau busuioc uscat. Acoperiți și lăsați să fiarbă 30 de minute, amestecând din când în când.
  • Fierbeți fideaua în apă cu sare câteva minute și apoi scurgeți-o într-o sită.
  • După ce supa a fiert, turnați-o fierbinte în blender și mixați 3-4 minute sau până când ajunge la consistența dorită (mai fină sau nu).
  • Puneți brânza între feliile de pâine și rumeniți sandvișurile formate într-o tigaie, pe foc potrivit, până capătă o culoare apetisantă. Pentru noi a fost o masă grozavă, sperăm că va fi și pe placul vostru!
Tags: