fbpx

Tartă cu cremă de vanilie

tartă cu cremă de vanilie

Cu toate că poate părea un desert foarte elaborat, vă garantăm că rețeta de tartă cu cremă de vanilie nu este greu de pregătit. Cunoscută și sub numele de cremă patiserie (sau creme patissiere), crema de vanilie este baza pentru multe alte creme pe care le puteți folosi fie pentru a umple torturi, prăjituri cu foi ori tarte cu blat pufos sau crocant.
Vreți să pregătiți un desert-surpriză pentru un răsfăț de duminică sau pentru o aniversare? Vedeți cum am făcut noi tarta cu cremă de vanilie și puneți pe lista de cumpărături ingredientele de care aveți nevoie!

tartă cu cremă de vanilie

Tartă cu cremă de vanilie

4.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

20

minutes
timp de răcire

2

ore
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • Căpșuni

  • Afine

  • Pentru blatul de tartă (cu diametrul de 28 cm)
  • 3 ouă

  • 50 g zahăr tos

  • 60 g făină + extra (pentru tapetat forma de copt)

  • 1/2 plic de praf de copt

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • 4 linguri de apă călduță

  • Unt (pentru uns forma de copt)

  • Sare

  • Pentru crema de vanilie
  • 6 gabenușuri

  • 500 ml lapte (de preferat 3,5% grăsime)

  • 1 păstaie de vanilie

  • 250 g zahăr

  • 50 g amidon

  • Sare

Cum să faceți

  • Pentru blatul de tartă, amestecați făina cu praful de copt.
  • Separat, frecați gălbenușurile cu un praf de sare, aroma și zahărul până obțineți o cremă aerată, spumoasă, iar granulele s-au dizolvat.
  • Încorporați treptat apa călduță și continuați să amestecați, apoi și amestecul de ingrediente uscate.
  • Separat, spumați albușurile cu un praf de sare.
  • Încorporați spuma în compoziția de blat și amestecați de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din spumă.
  • Ungeți forma de tartă cu unt moale și tapetați-o cu făină. Turnați aluatul în forma de copt și dați la cuptorul încins, la 180 de grade, pentru 18-20 de minute. Pentru mai multă siguranță, testați compoziția cu scobitoarea. Dacă iese curată, aluatul e copt. Lăsați 10-15 minute să se răcorească, apoi scoateți blatul din forma de copt și lăsați-l pe un grătar.
  • Pentru cremă, puneți la fiert laptele cu păstaia de vanilie tăiată pe lungime. Frecați gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până obțineți o cremă cu volum, deschisă la culoare. Adăugați amidonul, amestecați și diluați cu puțin lapte fierbinte. Treptat, amestecând continuu, încorporați tot laptele.
  • Turnați amestecul de gălbenușuri și lapte într-o oală (puteți folosi chiar vasul în care ați înfierbântat laptele) și puneți pe foc mic. Amestecați continuu și în 7-8 minute crema va căpăta consistență, se va îngroșa. Turnați crema fierbinte într-un castron. Acoperiți crema cu o folie alimentară și lăsați să se răcească.
  • Acoperiți blatul de tartă cu un strat generos de cremă, ornați cu fructe și lăsați desertul la rece măcar o oră înainte de a-l tăia.

Rețetă video

Tags: