Tartele cu blat crocant sunt printre preferatele noastre. Și nu putem spune care ne plac mai mult, cele sărate ori cele dulci. Așa că am făcut o singură porție de aluat pe care am împărțit-o în două. Dintr-una am pregătit o tartă cu praz și brânză, iar cu aluatul rămas sigur vom face, cât de curând, o tartă cu cremă de vanilie și fructe.
Tartă cu praz și brânză
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
1
hourTimp răcire
2.15
oreTimp total
1
hour20
minutesIngrediente
- Pentru aluat
500 g făină tip 000
250 g unt, la temperatura camerei
125 ml apă rece
2 ouă
7 g sare
- Pentru umplutură
3 fire de praz (doar partea albă și puțin din cea verde)
1 lingură de unt
100 g brânză Cheddar rasă (sau altă brânză care se topește)
4 ouă
400 ml smântână de gătit
Sare
Piper
Cum să faceți
- Pentru aluat, amestecați într-un castron făina cu untul și sarea, dar nu pentru mult timp, doar cât să aveți o compoziție granuloasă, ca un pesmet, să zicem.
- Bateți ouăle cu apa și turnați peste amestecul de făină. Amestecați ușor, cât să încorporați lichidele. Acoperiți castronul cu o folie și dați la rece pentru 2 ore.
- După ce a stat la frigider, răsturnați aluatul pe masa de lucru, modelați-l și apoi îl împărțiți în două părți. Una dintre ele o împachetați în folie și o dați la congelator, pentru o altă tartă. Va rezista acolo 4-5 luni, aveți tot timpul să încercați aluatul și cu o altă umplutură. Ați putea face, de exemplu, un Quiche Lorraine.
- Din aluatul rămas pe masa de lucru, întindeți o foaie pe dimensiunea tăvii de copt. Așezați-l apoi pe tava pudrată cu făină și dați-o la congelator 15 minute. Scoateți și înțepați aluatul cu o furculiță, acoperiți cu o folie de aluminiu și răsturnați deasupra boabe de orez sau de fasole. Coaceți 10 minute la 200 de grade. Îndepărtați boabele și folia și mai dați la cuptor 10-15 minute. Lăsați să se răcească bine.
- Între timp, pregătiți umplutura. Căliți prazul feliat în untul topit. Puneți-l apoi în coaja de tartă, Turnați deasupra o parte din amestecul de ouă cu smântână, presărați brânza și apoi restul de amestec lichid. Sărați și pipărați și dați la cuptor, la 180 de grade 40-45 de minute.
- Chiar dacă vă va fi foarte greu, lăsați tarta să se răcorească 12- 15 minute înainte de a o felia.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete