Nu greșim când spunem că dovleacul este unul dintre darurile de neprețuit ale toamnei. Este un aliment complex, are o mulțime de vitamine și nutrienți, și nu are multe calorii. Cum vremea rece ne îndeamnă la mâncăruri mai consistente, vă propunem o tocană de pui cu dovleac și ardei gras în care am folosit și boabe de muștar, un ingredient pe care îl folosiți mai mult la… murături.
Tocană de pui cu dovleac și ardei gras
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
400 g carne de pui (noi am folosit un piept mare)
1 kg dovleac, curățat de sâmburi și coji
2 ardei grași
1 ceapă mare
4 caței de usturoi
1 lingură de boabe de muștar (opțional)
2 fire de ceapă verde (opțional, doar cozile)
1 legătură de pătrunjel verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați în cuburi carnea de pui, dovleacul și ardeii grași, tocați mărunt ceapa și usturoiul.
- Încingeți într-o tigaie mai înaltă 2-3 linguri de ulei și rumeniți carnea, la foc mai iute, cât să capete o crustă aurie. O scoateți apoi într-un castron.
- În grăsimea rămasă adăugați boabele de muștar și după ce au început să ”pocnească” adăugați ceapa și usturoiul și le căliți împreună preț de 3-4 minute, cât să se înmoaie legumele. Puneți și cuburile de dovleac și țineți pe foc cât să se caramelizez ușor și acesta.
- Adăugați carnea de pui, roșiile tăiate cubulețe și ardeii grași. Puneți și un pahar cu apă, sare și piper după gust și acoperiți, și lăsați să fiarbă la foc domol. Amestecați din când în când și, la nevoie, completați cu puțină apă.
- Când dovleacul și puiul pot fi străpunse ușor cu furculița stingeți focul și adăugați verdeața și cozile de ceapă.
- Parcă i-am pune alături și o salată de varză roșie, dar și o salată de frunze verzi s-ar potrivi de minune cu această tocană.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete