fbpx

Tocană de pui cu dovleac și ardei gras

tocana de pui cu dovleac si ardei gras

Nu greșim când spunem că dovleacul este unul dintre darurile de neprețuit ale toamnei. Este un aliment complex, are o mulțime de vitamine și nutrienți, și nu are multe calorii. Cum vremea rece ne îndeamnă la mâncăruri mai consistente, vă propunem o tocană de pui cu dovleac și ardei gras în care am folosit și boabe de muștar, un ingredient pe care îl folosiți mai mult la… murături.

tocana de pui cu dovleac si ardei gras

Tocană de pui cu dovleac și ardei gras

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 400 g carne de pui (noi am folosit un piept mare)

  • 1 kg dovleac, curățat de sâmburi și coji

  • 2 ardei grași

  • 1 ceapă mare

  • 4 caței de usturoi

  • 1 lingură de boabe de muștar (opțional)

  • 2 fire de ceapă verde (opțional, doar cozile)

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați în cuburi carnea de pui, dovleacul și ardeii grași, tocați mărunt ceapa și usturoiul.
  • Încingeți într-o tigaie mai înaltă 2-3 linguri de ulei și rumeniți carnea, la foc mai iute, cât să capete o crustă aurie. O scoateți apoi într-un castron.
  • În grăsimea rămasă adăugați boabele de muștar și după ce au început să ”pocnească” adăugați ceapa și usturoiul și le căliți împreună preț de 3-4 minute, cât să se înmoaie legumele. Puneți și cuburile de dovleac și țineți pe foc cât să se caramelizez ușor și acesta.
  • Adăugați carnea de pui, roșiile tăiate cubulețe și ardeii grași. Puneți și un pahar cu apă, sare și piper după gust și acoperiți, și lăsați să fiarbă la foc domol. Amestecați din când în când și, la nevoie, completați cu puțină apă.
  • Când dovleacul și puiul pot fi străpunse ușor cu furculița stingeți focul și adăugați verdeața și cozile de ceapă.
  • Parcă i-am pune alături și o salată de varză roșie, dar și o salată de frunze verzi s-ar potrivi de minune cu această tocană.
Tags: