
Torta Pasqualina este o tartă tradițională cu umplutură de spanac și ricotta, ce se regăsește pe masa de Paște a italienilor, alături de ouă roşii, miel şi dulciuri tradiţionale.
Și pentru că tot v-am zis de masa lor de sărbătoare pascală vă spunem că cel mai apreciat desert este Colomba Pasquale – un cozonac cu coajă de portocală confiată şi migdale, copt în formă de porumbel, simbolizând pacea.

Torta Pasqualina
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
1
hour5
minutesIngrediente
400 g făină
150 ml apă călduță
150 ml ulei
2 lingurițe de drojdie uscată instant
1 linguriță de sare
- Pentru umplutură
250 g ricotta
600 g spanac proaspăt
4 ouă
2 linguri de brânză rasă (telemea maturată sau parmezan)
Nucșoară
Sare
Cum să faceți
- Puneți la fiert un vas cu apă și sare. Când stă să dea în clocot, adăugați frunzele de spanac curățate de cozi și bine spălate. Lăsați să fiarbă 2-3 minute, apoi scurgeți spanacul într-o sită și lăsați-l deoparte. Eventual, pentru a fi siguri că se scurge cât mai bine, așezați peste el o greutate (castron, mojar).
- Între timp, vă apucați de aluat. Amestecați într-un castron apa cu uleiul, drojdia și sarea, apoi făina. Frământați până obțineți un aluat elastic și suficient de ferm.
- Întindeți aluatul în două foi. Puneți una dintre ele într-o formă de tartă cu diametrul de 24-26 cm, ridicând aluatul și pe marginile tăvii.
- Pentru umplutură, amestecați într-un castron spanacul bine scurs, brânza ricotta și cea rasă, un ou, un praf de sare și unul de nucșoară.
- Turnați amestecul în tavă, nivelați compoziția și cu ajutorul unei linguri faceți trei adâncituri în care veți sparge câte un ou.
- Așezați deasupra a doua foaie de aluat și rulați marginile. Coaceți 45 de minute la 180 de grade în cuptorul bine încins în prealabil.
Sfaturi
- Dacă folosiți spanac congelat, puneți-l la scurs cu câteva ore înainte de a pregăti tarta, pentru a fi siguri că are timp suficient să se scurgă.
- Dacă nu aveți formă de tartă, o puteți înlocui cu una de tort cu pereți detașabili.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete