fbpx

Trigoane cu brânză și mărar

trigoane cu brânză și mărar

Cu ajutorul aluaturilor gata preparate ne putem satisface micile plăceri din timpul săptămânii, când nu avem timpul necesar pentru a pune la cuptor o plăcintă sau o tartă. E bine să le aveți în congelator, nu se știe când vă vor fi de folos! Poate vă facem poftă de câteva trigoane cu brânză și mărar, ideale pentru o cină rapidă sau, dacă vă mai rămân, pentru prânzul de la serviciu. Sunt gustoase și ușor de făcut.

trigoane cu brânză și mărar

Trigoane cu brânză și mărar

5 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

16

pateuri/trigoane
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 1 pachet de foi de plăcintă

  • 300 g 300 telemea de capră

  • 100 g 100 cremă de brânză (sau brânză de vaci, mai cremoasă)

  • 2 2 galbenușuri

  • 1 1 legătură de mărar

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Pentru umplutura de brânză, amestecați foarte bine brânzeturile cu gălbenușurile și verdeața.
  • Suprapuneți câte două foi de plăcintă, unse în prealabil cu ulei, și le tăiați în benzi late de 4 degete.
  • Puneți o lingură de umplutură la un capăt și împăturiți cu atenție aluatul, sub formă de triunghi, până ajungeți la capătul benzii de aluat.
  • Puneți trigoanele pe tava tapetată cu hârtie, le ungeți cu puțin ulei.
  • Coaceți 25-30 de minute la 190 de grade.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă plac, presărați peste trigoanele cu brânză și mărar, înainte de a le da la cuptor, semințe de chimen ori de susan.
Tags: