fbpx

Trigoane cu brânză și mărar

trigoane cu brânză și mărar

Cu ajutorul aluaturilor gata preparate ne putem satisface micile plăceri din timpul săptămânii, când nu avem timpul necesar pentru a pune la cuptor o plăcintă sau o tartă. E bine să le aveți în congelator, nu se știe când vă vor fi de folos! Poate vă facem poftă de câteva trigoane cu brânză și mărar, ideale pentru o cină rapidă sau, dacă vă mai rămân, pentru prânzul de la serviciu. Sunt gustoase și ușor de făcut.

trigoane cu brânză și mărar

Trigoane cu brânză și mărar

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

16

pateuri/trigoane
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă

  • 300 g telemea de capră

  • 100 g cremă de brânză (sau brânză de vaci, mai cremoasă)

  • 2 galbenuÈ™uri

  • 1 legătură de mărar

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Pentru umplutura de brânză, amestecaÈ›i foarte bine brânzeturile cu gălbenuÈ™urile È™i verdeaÈ›a.
  • SuprapuneÈ›i câte două foi de plăcintă, unse în prealabil cu ulei, È™i le tăiaÈ›i în benzi late de 4 degete.
  • PuneÈ›i o lingură de umplutură la un capăt È™i împăturiÈ›i cu atenÈ›ie aluatul, sub formă de triunghi, până ajungeÈ›i la capătul benzii de aluat.
  • PuneÈ›i trigoanele pe tava tapetată cu hârtie, le ungeÈ›i cu puÈ›in ulei.
  • CoaceÈ›i 25-30 de minute la 190 de grade.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă plac, presăraÈ›i peste trigoanele cu brânză È™i mărar, înainte de a le da la cuptor, seminÈ›e de chimen ori de susan.
Tags: