fbpx

Turte cu ceapă verde

turte cu ceapă verde

Știți acele gustări din care, odată ce le-ați încercat, vă este greu să vă mai opriți? Exact așa sunt aceste turte cu ceapă verde: crocante, dar ușor de mestecat în același timp, foarte aromate, sărate atât cât să-ți dorești să-ți umezești buzele într-un pahar cu vin alb rece sau bere. Aluatul nu e complicat, dar la început va opune ceva rezistență la frământat, să nu dezarmați. Odată ce l-ați lăsat să se odihnească, fibrele se vor mai relaxa și aluatul va deveni mai ușor de frământat.

turte cu ceapă verde

Turte cu ceapă verde

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

turte
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 300 g făină

  • 1/2 linguriță de sare

  • 120 ml apă fierbinte

  • 60 ml apă rece + extra

  • Pentru umplutură
  • 10 fire de ceapă verde

  • 90 g făină

  • 60 ml ulei de floarea-soarelui

  • 1/2 linguriță de sare

  • ÃŽn plus
  • Ulei de floarea soarelui pentru prăjit (sau de porumb)

Cum să faceți

  • AmestecaÈ›i făina cu sare într-un bol. ÃŽncorporaÈ›i apa fierbinte, ajutându-vă de coada unei linguri de lemn, apoi turnaÈ›i apa rece, amestecând bine până se încorporează. La nevoie, mai picuraÈ›i apă rece. FrământaÈ›i aluatul 10 minute ( e destul de tare la început, dar pe măsură ce-l frământaÈ›i va deveni mai maleabil), apoi îl acoperiÈ›i cu un prosop È™i îl lăsaÈ›i să se odihnească 20 de minute. Dacă folosiÈ›i un robot pentru frământat, începeÈ›i cu o viteză mică È™i încheiaÈ›i la o viteză medie, pentru 5 minute.
  • ÃŽn timp ce aluatul se odihneÈ™te, pregătiÈ›i umplutura. AmestecaÈ›i făina cu uleiul È™i sarea până formaÈ›i o pastă. Separat, tăiaÈ›i mărunt ceapa verde.
  • Mai frământaÈ›i aluatul 3 minute, apoi îl împărÈ›iÈ›i în 6 bucăți. Le acoperiÈ›i cu o cârpă cât timp întindeÈ›i câte o foaie (de aproximativ 15×25 cm). O ungeÈ›i cu o lingură de pastă de făină, presăraÈ›i deasupra 2 linguri de ceapă verde, rulaÈ›i È™i îi daÈ›i formă de cerc. AcoperiÈ›i ruloul È™i repetaÈ›i paÈ™ii È™i pentru celelalte bucăți de aluat.
  • ÃŽntindeÈ›i cu sucitorul rulourile modelate până obÈ›ineÈ›i un cerc de maximum 17-20 cm.
  • ÃŽncingeÈ›i ulei într-o tigaie cu diamentru de 24-26 cm È™i coaceÈ›i turtele pe rând. Dacă vreÈ›i să fie ceva mai moi, în timpul coacerii acoperiÈ›i tigaia pentru câteva 1-2 minute.
  • ScoateÈ›i turtele prăjite pe un grătar sau pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, să absoarbă din grăsime.
Tags: