10 meniuri festive pentru Crăciun din lumea întreagă
Crăciunul este sărbătoarea care aduce familiile împreună, iar nota comună oriunde ne uităm în jur este masa festivă!
Scorțișoara: aromata Regină a bucătăriei de sărbătoare
Un ingredient care poate fi asociat în mod special cu Crăciunul este scorțișoara. Cu aroma sa caldă și ușor dulceagă, scorțișoara este nelipsită din deserturile de sărbători, precum turta dulce, vinul fiert, plăcintele cu...
Sfaturi şi trucuri pentru a nu vă da colesterolul peste cap de sărbători
Perioada sărbătorilor pune cele mai mari probleme celor care se luptă cu dietele sau regimurile alimentare recomandate de medici. Cu colesterolul nu este de joacă, cum nu este nici cu glicemia sau cu intoleranţele...
Ginger Ale, ginger beer și beneficiile surprinzătoare ale ghimbirului
Multe băuturi carbogazoase au intrat pe piața românească, pe lângă cele, să le spunem, tradiționale. Unele sunt mai cunoscute, altele mai puțin, unele sunt artizanale, altele industriale. Între cele mai interesante, am putea spune,...
Cum puteți adăuga mai multă aromă unui fel de mâncare
Când vine vorba despre gătit, aroma este cheia care transformă un preparat banal într-o experiență culinară memorabilă. Dacă vreți să experimentați și să duceți rețetele voastre la un alt nivel, există o mulțime de...
Prăjituri tradiționale de Crăciun în lume
Crăciunul este sărbătoarea care unește oamenii prin tradiții și obiceiuri, iar deserturile festive sunt o parte esențială a acestei perioade magice. În fiecare colț al lumii, prăjiturile de Crăciun reflectă istoria, cultura și gusturile...
Grâu şi germeni de grâu, istorie şi tradiţie
De la preparate culinare tradiționale până la ritualurile legate de sărbători, grâul și germenii de grâu (grâul încolţit) au un rol semnificativ în tradiţia românilor, mai ales în preajma sărbătorii Sfântului Andrei!
Gratinarea: un plus de savoare şi eleganţă
Gratinarea este o tehnică de gătit care încântă ochiul şi papilele gustative în acelaşi timp! Cu câteva ingrediente simple și un cuptor bine încins, puteți crea preparate delicioase, cu o crustă aurie care cucerește...
Cum să faceți rețetele mai sănătoase. Sfaturi practice
Transformarea rețetelor preferate în variante mai sănătoase nu înseamnă să renunțați la gustul de care v-aţi ataşat. Este posibil să reduceți calorii, grăsimi sau zahăr fără a compromite plăcerea de a savura un preparat...
Cum se prepară cidrul de mere acasă
Cidrul este o băutură obținută prin fermentarea sucului de fructe, cel mai adesea mere. Există însă numeroase reţete care ne prezintă despre un cidru de mere nealcoolizat, unde practic procesul se opreşte înainte de...
Ghid pentru o alimentație echilibrată în post
România este o țară în care tradiția religioasă joacă un rol important. Mulți aleg să țină post de Paşte şi de Crăciun, ca un act de respect față de tradițiile religioase transmise din generație...
Ce diete au vedetele? De la post intermitent, la meniuri fără carne sau fără gluten
De la sportivi de performanță până la actori și oameni de televiziune, multe vedete au regimuri alimentare ce pot părea excentrice, uneori, însă ei spun că îi ajută să îşi atingă obiectivele de sănătate...
Reţete fără ouă? Cu siguranţă!
Când vine vorba de rețete vegetariene sau de post, ouăle sunt printre ingredientele cel mai des înlocuite. Dar o prăjitură sau o rețetă de clătite de post şi chiar o omletă (!), pot fi...
Cum să adaptați rețetele comune la o dietă fără gluten
Adaptarea rețetelor la o dietă fără gluten poate părea provocatoare la început, dar cu puțină practică veți descoperi că este posibil să aveţi pe masă felurile voastre preferate la fel de gustoase. Prăjitură, pizza...