fbpx

Vafe dulci

vafe dulci

Știm cu toții ce sunt vafele sau gofrele, cum vreți să le spuneți, și suntem recunoscători belgienilor pentru că le-au inventat. Există o mulțime de rețete și am ales să vă arătăm una dintre cele mai simple. Compoziția finală e ceva mai groasă, dar și vafele dulci sunt mai pufoase la interior. 

vafe dulci

Vafe dulci

5 from 2 votes
Course: mic-dejun, desertDifficulty: ușor
Porții

6

vafe (gofre)
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 220 g 220 făină

  • 50 g 50 zahăr

  • 1 1 linguriță praf de copt

  • 225 g 225 lapte bătut

  • 1 1 ou

  • 1 1 plic de zahăr vanilinat

  • 80 g 80 unt topit

  • Ulei de floarea-soarelui (sau unt topit)

  • Sare

  • Pentru topping
  • Unt

  • Capșuni

  • Miere

Cum să faceți

  • Într-un bol, amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt, sare, zahăr și zahărul vanilinat.
  • Separat, amestecați oul, untul și laptele bătut. Încorporați acest amestec în cel de ingrediente uscate.
  • Ungeți interiorul aparatului de vafe, bine încins, cu puțin ulei. Puneți un polonic din compozitie, uniformizați cu o lingură și închideți aparatul. Timpul de coacere al vafelor depinde de aparatul pe care-l aveți, de puterea acestuia. Poate varia de la 3-4 minute la 7-8 minute.
  • La final, puneți deasupra unt și miere și câteva fructe de sezon.

Rețetă video

Tags: