fbpx

Vafe dulci

vafe dulci

Știm cu toÈ›ii ce sunt vafele sau gofrele, cum vreÈ›i să le spuneÈ›i, È™i suntem recunoscători belgienilor pentru că le-au inventat. Există o mulÈ›ime de reÈ›ete È™i am ales să vă arătăm una dintre cele mai simple. CompoziÈ›ia finală e ceva mai groasă, dar È™i vafele dulci sunt mai pufoase la interior. 

vafe dulci

Vafe dulci

5.0 from 2 votes
Course: mic-dejun, desertDifficulty: ușor
Porții

6

vafe (gofre)
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 220 g făină

  • 50 g zahăr

  • 1 linguriță praf de copt

  • 225 g lapte bătut

  • 1 ou

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • 80 g unt topit

  • Ulei de floarea-soarelui (sau unt topit)

  • Sare

  • Pentru topping
  • Unt

  • CapÈ™uni

  • Miere

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un bol, amestecaÈ›i ingredientele uscate: făina, praful de copt, sare, zahăr È™i zahărul vanilinat.
  • Separat, amestecaÈ›i oul, untul È™i laptele bătut. ÃŽncorporaÈ›i acest amestec în cel de ingrediente uscate.
  • UngeÈ›i interiorul aparatului de vafe, bine încins, cu puÈ›in ulei. PuneÈ›i un polonic din compozitie, uniformizaÈ›i cu o lingură È™i închideÈ›i aparatul. Timpul de coacere al vafelor depinde de aparatul pe care-l aveÈ›i, de puterea acestuia. Poate varia de la 3-4 minute la 7-8 minute.
  • La final, puneÈ›i deasupra unt È™i miere È™i câteva fructe de sezon.

Rețetă video

Tags: