
Știm cu toții ce sunt vafele sau gofrele, cum vreți să le spuneți, și suntem recunoscători belgienilor pentru că le-au inventat. Există o mulțime de rețete și am ales să vă arătăm una dintre cele mai simple. Compoziția finală e ceva mai groasă, dar și vafele dulci sunt mai pufoase la interior.

Vafe dulci
Porții
6
vafe (gofre)Timp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
220 g făină
50 g zahăr
1 linguriță praf de copt
225 g lapte bătut
1 ou
1 plic de zahăr vanilinat
80 g unt topit
Ulei de floarea-soarelui (sau unt topit)
Sare
- Pentru topping
Unt
Capșuni
Miere
Cum să faceți
- Într-un bol, amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt, sare, zahăr și zahărul vanilinat.
- Separat, amestecați oul, untul și laptele bătut. Încorporați acest amestec în cel de ingrediente uscate.
- Ungeți interiorul aparatului de vafe, bine încins, cu puțin ulei. Puneți un polonic din compozitie, uniformizați cu o lingură și închideți aparatul. Timpul de coacere al vafelor depinde de aparatul pe care-l aveți, de puterea acestuia. Poate varia de la 3-4 minute la 7-8 minute.
- La final, puneți deasupra unt și miere și câteva fructe de sezon.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete