Bulgurul este înlocuitorul ideal pentru orez și, după ce l-am folosit în mai multe rețete, putem spune că este mult mai gustos ca acesta și mai ușor de gătit. I-am adăugat câteva ingrediente simple și am pregătit foarte simplu cele mai gustoase vinete cu bulgur. O rețetă ideală pentru prânz sau cină sau pentru zilele de post.
Vinete cu bulgur
Porții
6
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
3 vinete
1 ardei gras roșu
250 g bulgur
1 lingură de pastă de roșii
2 cepe
4 caței de usturoi
Mărar
Pătrunjel
Ulei de măsline
1 linguriță de boia dulce
1/2 linguriță de pudră de chimion
Smântână (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați vinetele în jumătăți, le crestați și le ungeți/stropiți cu ulei de măsline. Le așezați cu miezul în jos pe tava tapetată cu hârtie și le coaceți, la 180 de grade, 30 de minute.
- Pentru umplutură, căliți ceapa și usturoiul în ulei, adăugați pudra de chimion și boiaua, sare și piper după gust. Puneți și bulgurul, 300 ml apă și lăsați să fiarbă acoperit, până se gătesc boabele de bulgur. La nevoie, mai completați cu apă fierbinte.
- La final, completați cu pasta de roșii și ardeiul gras tăiat cubulețe. Adăugați și miezul scobit de la vinetele coapte.
- Umpleți vinetele cu umplutura de bulgur, presărați verdeață tocată fin. Noi le-am mâncat și cu ceva smântână pusă deasupra și n-a fost rău deloc.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete