fbpx

Vinete cu bulgur

Vinete cu bulgur

Bulgurul este înlocuitorul ideal pentru orez și, după ce l-am folosit în mai multe rețete, putem spune că este mult mai gustos ca acesta și mai ușor de gătit. I-am adăugat câteva ingrediente simple și am pregătit foarte simplu cele mai gustoase vinete cu bulgur. O rețetă ideală pentru prânz sau cină sau pentru zilele de post.

Vinete cu bulgur

Vinete cu bulgur

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 3 vinete

  • 1 ardei gras roÈ™u

  • 250 g bulgur

  • 1 lingură de pastă de roÈ™ii

  • 2 cepe

  • 4 caÈ›ei de usturoi

  • Mărar

  • Pătrunjel

  • Ulei de măsline

  • 1 linguriță de boia dulce

  • 1/2 linguriță de pudră de chimion

  • Smântână (opÈ›ional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i vinetele în jumătăți, le crestaÈ›i È™i le ungeÈ›i/stropiÈ›i cu ulei de măsline. Le aÈ™ezaÈ›i cu miezul în jos pe tava tapetată cu hârtie È™i le coaceÈ›i, la 180 de grade, 30 de minute.
  • Pentru umplutură, căliÈ›i ceapa È™i usturoiul în ulei, adăugaÈ›i pudra de chimion È™i boiaua, sare È™i piper după gust. PuneÈ›i È™i bulgurul, 300 ml apă È™i lăsaÈ›i să fiarbă acoperit, până se gătesc boabele de bulgur. La nevoie, mai completaÈ›i cu apă fierbinte.
  • La final, completaÈ›i cu pasta de roÈ™ii È™i ardeiul gras tăiat cubuleÈ›e. AdăugaÈ›i È™i miezul scobit de la vinetele coapte.
  • UmpleÈ›i vinetele cu umplutura de bulgur, presăraÈ›i verdeață tocată fin. Noi le-am mâncat È™i cu ceva smântână pusă deasupra È™i n-a fost rău deloc.

Rețetă video

Tags: