fbpx

Vinete cu bulgur

Vinete cu bulgur

Bulgurul este înlocuitorul ideal pentru orez și, după ce l-am folosit în mai multe rețete, putem spune că este mult mai gustos ca acesta și mai ușor de gătit. I-am adăugat câteva ingrediente simple și am pregătit foarte simplu cele mai gustoase vinete cu bulgur. O rețetă ideală pentru prânz sau cină sau pentru zilele de post.

Vinete cu bulgur

Vinete cu bulgur

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 3 vinete

  • 1 ardei gras roșu

  • 250 g bulgur

  • 1 lingură de pastă de roșii

  • 2 cepe

  • 4 caței de usturoi

  • Mărar

  • Pătrunjel

  • Ulei de măsline

  • 1 linguriță de boia dulce

  • 1/2 linguriță de pudră de chimion

  • Smântână (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați vinetele în jumătăți, le crestați și le ungeți/stropiți cu ulei de măsline. Le așezați cu miezul în jos pe tava tapetată cu hârtie și le coaceți, la 180 de grade, 30 de minute.
  • Pentru umplutură, căliți ceapa și usturoiul în ulei, adăugați pudra de chimion și boiaua, sare și piper după gust. Puneți și bulgurul, 300 ml apă și lăsați să fiarbă acoperit, până se gătesc boabele de bulgur. La nevoie, mai completați cu apă fierbinte.
  • La final, completați cu pasta de roșii și ardeiul gras tăiat cubulețe. Adăugați și miezul scobit de la vinetele coapte.
  • Umpleți vinetele cu umplutura de bulgur, presărați verdeață tocată fin. Noi le-am mâncat și cu ceva smântână pusă deasupra și n-a fost rău deloc.

Rețetă video

Tags: