fbpx

Zucchini cu mozzarella în sos de roșii aromat

zucchini cu mozzarella în sos de roșii aromat

Dacă vă doriți o masă sățioasă, gustoasă, care să vă aducă aminte de aromele bucătăriei mediteraneene, rețeta noastră de zucchini cu mozzarella în sos de roșii aromat o să fie pe gustul vostru. Urmăriți și rețeta video, să vă convingeți cât de ușor am pregătit-o!

zucchini cu mozzarella în sos de roșii aromat

Zucchini cu mozzarella în sos de roșii aromat

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 3 zucchini (sau dovlecei)

  • 250 g mozzarella

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos:
  • 1 kg roșii

  • 1 ceapă roșie mică

  • 2 catei de usturoi

  • Frunze de busuioc

  • Oregano uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați dovleceii în jumătăți, pe lungime. Așezați dovleceii pe tava tapetată cu hârtie de copt. Cu furculița, le înțepați miezul din loc în loc și îi condimentați cu sare și piper. Puțin, nu din belșug! Îi stropiți cu puțin ulei de măsline și îi așezați cu miezul în jos. Dați la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 15 minute.
  • Între timp, pregătiți sosul de roșii aromat. Tăiați ceapa, usturoiul și roșiile. Le puneți într-o cratiță în care ați încălzit puțin ulei. Adăugați sare și piper, după gust, și lăsați să fiarbă câteva minute. Dacă scade prea mult, adăugați câte puțină apă. Spre final, puneți oregano și frunzele de busuioc și mai lăsați să fiarbă 1-2 minute.
  • Puneți deasupra jumătățile de zucchini (dovlecei) și mai lăsați să dea un clocot. Apoi așezați deasupra lor felii de mozzarella și acoperiți. Mai țineți pe foc doar până când brânza se topește.
    Închideți focul și presărați pătrunjel verde tocat mărunt înainte de a așeza pe masă cei mai buni zucchini cu mozzarella.

Rețetă video

Tags: