Dacă vă doriți o masă sățioasă, gustoasă, care să vă aducă aminte de aromele bucătăriei mediteraneene, rețeta noastră de zucchini cu mozzarella în sos de roșii aromat o să fie pe gustul vostru. Urmăriți și rețeta video, să vă convingeți cât de ușor am pregătit-o!
Zucchini cu mozzarella în sos de roșii aromat
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
3 zucchini (sau dovlecei)
250 g mozzarella
Ulei de măsline
Sare
Piper
- Pentru sos:
1 kg roșii
1 ceapă roșie mică
2 catei de usturoi
Frunze de busuioc
Oregano uscat
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați dovleceii în jumătăți, pe lungime. Așezați dovleceii pe tava tapetată cu hârtie de copt. Cu furculița, le înțepați miezul din loc în loc și îi condimentați cu sare și piper. Puțin, nu din belșug! Îi stropiți cu puțin ulei de măsline și îi așezați cu miezul în jos. Dați la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 15 minute.
- Între timp, pregătiți sosul de roșii aromat. Tăiați ceapa, usturoiul și roșiile. Le puneți într-o cratiță în care ați încălzit puțin ulei. Adăugați sare și piper, după gust, și lăsați să fiarbă câteva minute. Dacă scade prea mult, adăugați câte puțină apă. Spre final, puneți oregano și frunzele de busuioc și mai lăsați să fiarbă 1-2 minute.
- Puneți deasupra jumătățile de zucchini (dovlecei) și mai lăsați să dea un clocot. Apoi așezați deasupra lor felii de mozzarella și acoperiți. Mai țineți pe foc doar până când brânza se topește.
Închideți focul și presărați pătrunjel verde tocat mărunt înainte de a așeza pe masă cei mai buni zucchini cu mozzarella.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete