fbpx

Ardei umpluți cu legume și cușcuș

  • Home
  • de post
  • Ardei umpluÈ›i cu legume È™i cuÈ™cuÈ™
ardei umpluți cu legume și cușcuș

Cușcușul este unul dintre acele alimente care nu are cum să se strice. De aceea e bine să-l aveți în bucătărie, pentru că nu se știe când îl puteți folosi pentru un prânz sau o cină pregătită cât se poate de repede. Și pentru inspirație, vă lăsăm și o rețetă foarte simplă și gustoasă, pentru care nu aveți prea multe pregătiri de făcut: ardei umpluți cu legume și cușcuș.

ardei umpluți cu legume și cușcuș

Ardei umpluți cu legume și cușcuș

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 4 ardei capia

  • 150 g cuÈ™cuÈ™

  • 1 morcov

  • 1 ceapă roÈ™ie

  • 1 ardei gras mic

  • 1 pătrunjel rădăcină (sau 1 păstârnac)

  • 300 ml apă fiartă

  • Verdeață (pătrunjel È™i mărar)

  • 2 linguri de ulei

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • DaÈ›i pe răzătoarea mică morcovul È™i pătrunjelul, tăiaÈ›i mărunt ardeiul gras, ceapa roÈ™ie È™i verdeaÈ›a.
  • ÃŽntr-o tigaie, căliÈ›i pentru 2-3 minute rădăcinoasele, ceapa È™i ardeiul gras în uleiul bine încins.
  • ÃŽntre timp, puneÈ›i cuÈ™cuÈ™ul într-un castron împreună cu 300 ml apă fiartă È™i un praf de sare. AmestecaÈ›i, acoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i deoparte 15 minute.
  • TăiaÈ›i în jumătăți ardeii capia È™i curățaÈ›i-i de cotoare È™i seminÈ›e.
  • PuneÈ›i legumele călite È™i verdeaÈ›a peste cuÈ™cuÈ™ È™i amestecaÈ›i. PotriviÈ›i gustul de sare È™i piper, apoi umpleÈ›i ardeii capia cu această compoziÈ›ie.
  • AÈ™ezaÈ›i ardeii umpluÈ›i cu legume È™i cuÈ™cuÈ™ într-o tavă (sau un vas de fontă, dacă-l aveÈ›i) È™i daÈ›i la cuptor 20-30 de minute.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal