
Le-am gătit în sos de lămâie și usturoi și în sos de vin și usturoi, dar aripioarele de pui pe grătar parcă au ceva în plus. Sunt mai crocante, au și acea aromă și gust de fum… sunt foarte gustoase. Și nici nu e ceva complicat în rețetă, merită să le pregătiți chiar în următorul weekend!

Aripioare de pui la grătar
Porții
4
servingsTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutesTimp de marinare
30
minuteTimp total
20
minutesIngrediente
600 g aripioare de pui (1 cutie)
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de boia dulce
1 linguriță de pudră de usturoi (sau 3-4 căței zdrobiți)
1 lamâie bio
4 linguri de ulei de măsline
Sare
- Pentru sos
3 linguri de maioneză
3 linguri de ketchup
1 linguriță de muștar
1 linguriță de hrean ras
Cum să faceți
- Amestecați toate ingredientele pentru sos.
- Îndepărtați vârfurile aripioarelor și apoi le tăiați în jumătăți. Fie le puneți apoi într-un castron, fie direct într-o pungă care se închide ermetic.
- Adăugați peste ele sare, cimbru, boia (dulce sau iute, cum vă place), pudra de usturoi, coaja și zeama de la o lămâie și uleiul. Închideți punga și omogenizați bine totul. Sau, dacă ați folosit un castron, amestecați bine de tot carnea cu mirodeniile și uleiul. Lăsați deoparte, la marinat 30 de minute.
- Puneți aripioarele pe grătar si le gătiți până când pielea devine crocantă și carnea este gătită, 10 până la 15 minute.
- Noi am mâncat aripioarele cu sosul de maioneză și muștar. Dar și un sos tzatziki li se potrivește bine de tot.
Rețetă video
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete