fbpx

Aripioare de pui la grătar

aripioare de pui la grătar

Le-am gătit în sos de lămâie și usturoi și în sos de vin și usturoi, dar aripioarele de pui pe grătar parcă au ceva în plus. Sunt mai crocante, au și acea aromă și gust de fum… sunt foarte gustoase. Și nici nu e ceva complicat în rețetă, merită să le pregătiți chiar în următorul weekend!

aripioare de pui la grătar

Aripioare de pui la grătar

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

servings
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp de marinare

30

minute
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 600 g aripioare de pui (1 cutie)

  • 1 linguriță de cimbru

  • 1 linguriță de boia dulce

  • 1 linguriță de pudră de usturoi (sau 3-4 căței zdrobiți)

  • 1 lamâie bio

  • 4 linguri de ulei de măsline

  • Sare

  • Pentru sos
  • 3 linguri de maioneză

  • 3 linguri de ketchup

  • 1 linguriță de muștar

  • 1 linguriță de hrean ras

Cum să faceți

  • Amestecați toate ingredientele pentru sos.
  • Îndepărtați vârfurile aripioarelor și apoi le tăiați în jumătăți. Fie le puneți apoi într-un castron, fie direct într-o pungă care se închide ermetic.
  • Adăugați peste ele sare, cimbru, boia (dulce sau iute, cum vă place), pudra de usturoi, coaja și zeama de la o lămâie și uleiul. Închideți punga și omogenizați bine totul. Sau, dacă ați folosit un castron, amestecați bine de tot carnea cu mirodeniile și uleiul. Lăsați deoparte, la marinat 30 de minute.
  • Puneți aripioarele pe grătar si le gătiți până când pielea devine crocantă și carnea este gătită, 10 până la 15 minute.
  • Noi am mâncat aripioarele cu sosul de maioneză și muștar. Dar și un sos tzatziki li se potrivește bine de tot.

Rețetă video

Tags: