fbpx

Budincă de macaroane

budincă de macaroane

Puțini sunt cei care ar putea refuza o porție de paste. Că sunt cu sos de brânză, cu sos roșu ori la cuptor, pastele se pregătesc ușor, sunt sățioase și nici nu mai contează momentul din zi în care vrem să le mâncăm. Plăcerea e la fel de mare. Așa că de data asta, am pregătit o budincă de macaroane cu brânză de vaci și foarte puțin zahăr, s-o putem mânca fie la gustare, fie la desert ori la cină. Cum vă place și vouă!

budincă de macaroane

Budincă de macaroane

5 from 2 votes
Course: desert, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 300 g 300 macaroane

  • 600 g 600 brânză de vaci

  • 4 4 ouă

  • 4 linguri 4 de zahăr tos* + extra pentru presărat deasupra

  • 1 plic 1 de zahăr vanilinat

  • 1 linguriță 1 de ulei de floarea-soarelui

  • Unt

  • Pesmet

  • Sare

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i macaroanele în apă cu un praf de sare È™i uleiul. VerificaÈ›i timpul de fierbere specificat pe pachet È™i când pastele sunt aproape gata, nu trebuie să fie fierte de tot, scurgeÈ›i-le într-o sită.
  • AmestecaÈ›i brânza de vaci cu zahărul, vanilia È™i ouăle.
  • UngeÈ›i cu unt rece o tavă È™i tapetaÈ›i-o cu pesmet.
  • PuneÈ›i o parte din macaroane în tavă, apoi turnaÈ›i o jumătate din amestecul de brânză È™i ouă, din nou macaroane È™i la final restul compoziÈ›iei de brânză.
  • PresăraÈ›i zahăr tos deasupra È™i daÈ›i la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 40 de minute, cât să se formeze deasupra o crustă rumenă.
  • *Dacă vă place gustul mai dulce, măriÈ›i cantitatea de zahăr.

Rețetă video

Tags: