fbpx

Budincă de macaroane

budincă de macaroane

Puțini sunt cei care ar putea refuza o porție de paste. Că sunt cu sos de brânză, cu sos roșu ori la cuptor, pastele se pregătesc ușor, sunt sățioase și nici nu mai contează momentul din zi în care vrem să le mâncăm. Plăcerea e la fel de mare. Așa că de data asta, am pregătit o budincă de macaroane cu brânză de vaci și foarte puțin zahăr, s-o putem mânca fie la gustare, fie la desert ori la cină. Cum vă place și vouă!

budincă de macaroane

Budincă de macaroane

5 din 2 votes
Fel: desert, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 300 g macaroane

  • 600 g brânză de vaci

  • 4 ouă

  • 4 linguri de zahăr tos* + extra pentru presărat deasupra

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • 1 linguriță de ulei de floarea-soarelui

  • Unt

  • Pesmet

  • Sare

Cum să faceți

  • Fierbeți macaroanele în apă cu un praf de sare și uleiul. Verificați timpul de fierbere specificat pe pachet și când pastele sunt aproape gata, nu trebuie să fie fierte de tot, scurgeți-le într-o sită.
  • Amestecați brânza de vaci cu zahărul, vanilia și ouăle.
  • Ungeți cu unt rece o tavă și tapetați-o cu pesmet.
  • Puneți o parte din macaroane în tavă, apoi turnați o jumătate din amestecul de brânză și ouă, din nou macaroane și la final restul compoziției de brânză.
  • Presărați zahăr tos deasupra și dați la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 40 de minute, cât să se formeze deasupra o crustă rumenă.
  • *Dacă vă place gustul mai dulce, măriți cantitatea de zahăr.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal