
Puțini sunt cei care ar putea refuza o porție de paste. Că sunt cu sos de brânză, cu sos roșu ori la cuptor, pastele se pregătesc ușor, sunt sățioase și nici nu mai contează momentul din zi în care vrem să le mâncăm. Plăcerea e la fel de mare. Așa că de data asta, am pregătit o budincă de macaroane cu brânză de vaci și foarte puțin zahăr, s-o putem mânca fie la gustare, fie la desert ori la cină. Cum vă place și vouă!

Budincă de macaroane
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
300 g macaroane
600 g brânză de vaci
4 ouă
4 linguri de zahăr tos* + extra pentru presărat deasupra
1 plic de zahăr vanilinat
1 linguriță de ulei de floarea-soarelui
Unt
Pesmet
Sare
Cum să faceți
- Fierbeți macaroanele în apă cu un praf de sare și uleiul. Verificați timpul de fierbere specificat pe pachet și când pastele sunt aproape gata, nu trebuie să fie fierte de tot, scurgeți-le într-o sită.
- Amestecați brânza de vaci cu zahărul, vanilia și ouăle.
- Ungeți cu unt rece o tavă și tapetați-o cu pesmet.
- Puneți o parte din macaroane în tavă, apoi turnați o jumătate din amestecul de brânză și ouă, din nou macaroane și la final restul compoziției de brânză.
- Presărați zahăr tos deasupra și dați la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 40 de minute, cât să se formeze deasupra o crustă rumenă.
- *Dacă vă place gustul mai dulce, măriți cantitatea de zahăr.
Rețetă video
Tags: brânză de vacimacaroane
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
afumătură
ardei
bacon
banane
biscuiți
brioșe
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
cartofi
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
ficăței de pui
foitaj
iaurt
marinade
mere
mozzarella
mămăligă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
pui
roșii
smântână
spaghete
spanac
stafide
usturoi
varză
vinete