
Știm că v-am arătat cum să pregătiți spaghetele cu sos de roșii, dar de această dată am încercat să aducem ceva nou rețetei. Așa că, înainte de a le transforma în sos, am copt roșiile pentru jumătate de oră. Și nici nu bănuiți cât de mult li se schimbă gustul și aromele, asta până nu încercați!

Spaghete cu sos de roșii coapte
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
300 g spaghete
600 g roșii
6 căței de usturoi
2 linguri de cremă de oțet balsamic
50 ml vin alb
Ulei de măsline
Cimbru
Chili
Sare
Cum să faceți
- Taie roșiile în jumătăți sau sferturi, în funcție de dimensiune.
- Toarnă uleiul într-o tavă, adaugă roșiile, usturoiul, sare, cimbru, chili și oțetul balsamic.
- Amestecă și coace la 180 grade 30-40 de minute. După 20 de minute, adaugă vinul.
- Între timp, fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Toarnă amestecul de roșii într-un blender și mixează până obții un sos omogen.
- Pune pastele scurse în farfurii și toarnă deasupra sosul de roșii coapte. Și dacă ai prin frigider, rade și niște brânză maturată (pecorino, parmezan, grana padano).
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete