fbpx

Spaghete cu sos de roșii coapte

spaghete cu sos de roșii coapte

Știm că v-am arătat cum să pregătiți spaghetele cu sos de roșii, dar de această dată am încercat să aducem ceva nou rețetei. Așa că, înainte de a le transforma în sos, am copt roșiile pentru jumătate de oră. Și nici nu bănuiți cât de mult li se schimbă gustul și aromele, asta până nu încercați!

spaghete cu sos de roșii coapte

Spaghete cu sos de roșii coapte

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 300 g spaghete

  • 600 g roșii

  • 6 căței de usturoi

  • 2 linguri de cremă de oțet balsamic

  • 50 ml vin alb

  • Ulei de măsline

  • Cimbru

  • Chili

  • Sare

Cum să faceți

  • Taie roșiile în jumătăți sau sferturi, în funcție de dimensiune.
  • Toarnă uleiul într-o tavă, adaugă roșiile, usturoiul, sare, cimbru, chili și oțetul balsamic.
  • Amestecă și coace la 180 grade 30-40 de minute. După 20 de minute, adaugă vinul.
  • Între timp, fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Toarnă amestecul de roșii într-un blender și mixează până obții un sos omogen.
  • Pune pastele scurse în farfurii și toarnă deasupra sosul de roșii coapte. Și dacă ai prin frigider, rade și niște brânză maturată (pecorino, parmezan, grana padano).

Rețetă video

Tags: