fbpx

Spaghete cu sos de roșii coapte

spaghete cu sos de roșii coapte

Știm că v-am arătat cum să pregătiți spaghetele cu sos de roșii, dar de această dată am încercat să aducem ceva nou rețetei. Așa că, înainte de a le transforma în sos, am copt roșiile pentru jumătate de oră. Și nici nu bănuiți cât de mult li se schimbă gustul și aromele, asta până nu încercați!

spaghete cu sos de roșii coapte

Spaghete cu sos de roșii coapte

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 300 g spaghete

  • 600 g roÈ™ii

  • 6 căței de usturoi

  • 2 linguri de cremă de oÈ›et balsamic

  • 50 ml vin alb

  • Ulei de măsline

  • Cimbru

  • Chili

  • Sare

Cum să faceți

  • Taie roÈ™iile în jumătăți sau sferturi, în funcÈ›ie de dimensiune.
  • Toarnă uleiul într-o tavă, adaugă roÈ™iile, usturoiul, sare, cimbru, chili È™i oÈ›etul balsamic.
  • Amestecă È™i coace la 180 grade 30-40 de minute. După 20 de minute, adaugă vinul.
  • ÃŽntre timp, fierbe pastele în apă cu sare conform instrucÈ›iunilor de pe pachet.
  • Toarnă amestecul de roÈ™ii într-un blender È™i mixează până obÈ›ii un sos omogen.
  • Pune pastele scurse în farfurii È™i toarnă deasupra sosul de roÈ™ii coapte. Și dacă ai prin frigider, rade È™i niÈ™te brânză maturată (pecorino, parmezan, grana padano).

Rețetă video

Tags: