fbpx

Bulete de cartofi cu cașcaval

bulete de cartofi cucașcaval

Sunt perfecte dacă le alăturați un sos de iaurt sau unul de roșii, puțin picant, în deschiderea unei mese de sărbătoare. Dar sunt la fel de gustoase și ca fel principal, lângă o salată de frunze verzi, de exemplu. Miezul de cașcaval topit, cartofii moi și crusta aceea crocantă de pesmet o să vă cucerească, suntem siguri. Nu mai lungim vorba, vedeți rețeta video pentru cele mai grozave bulete de cartofi cu cașcaval! 

bulete de cartofi cucașcaval

Bulete de cartofi cu cașcaval

5 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

25

bulete
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 cartofi

  • 100 g 100 cașcaval

  • 50 g 50 parmezan ras

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • Pentru crustă:
  • 2 2 ouă (dacă ouăle sunt mici, e posibil să mai aveți nevoie de unul)

  • 50 g 50 făină

  • 200 g 200 pesmet

  • 1 lingură 1 de boia dulce

  • Sare

Cum să faceți

  • Fierbeți cartofii, curățați, în apă cu sare, 15-20 de minute.
  • Între timp, tăiați cașcavalul în cuburi potrivit de mici.
  • Pasați cartofii, ca pentru piure, adăugați sare, piper și parmezanul ras.
  • Modelați bile și puneți câte un cub de cașcaval în mijloc. Ies aproximativ 25 de bulete.
  • Pregătiți crusta: amestecați pesmetul cu sare și boia dulce.
  • Treceți buletele prin făină, apoi prin ouăle bătute, pesmet, din nou prin ou și pesmet.
  • Le prăjiți în ulei bine încins, aproximativ 2-4 minute și le scoateți pe un șervet de hârtie.

Rețetă video

Tags: