fbpx

Bulete de cartofi cu cașcaval

bulete de cartofi cucașcaval

Sunt perfecte dacă le alăturaÈ›i un sos de iaurt sau unul de roÈ™ii, puÈ›in picant, în deschiderea unei mese de sărbătoare. Dar sunt la fel de gustoase È™i ca fel principal, lângă o salată de frunze verzi, de exemplu. Miezul de caÈ™caval topit, cartofii moi È™i crusta aceea crocantă de pesmet o să vă cucerească, suntem siguri. Nu mai lungim vorba, vedeÈ›i reÈ›eta video pentru cele mai grozave bulete de cartofi cu caÈ™caval! 

bulete de cartofi cucașcaval

Bulete de cartofi cu cașcaval

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

25

bulete
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g cartofi

  • 100 g caÈ™caval

  • 50 g parmezan ras

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • Pentru crustă:
  • 2 ouă (dacă ouăle sunt mici, e posibil să mai aveÈ›i nevoie de unul)

  • 50 g făină

  • 200 g pesmet

  • 1 lingură de boia dulce

  • Sare

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i cartofii, curățaÈ›i, în apă cu sare, 15-20 de minute.
  • ÃŽntre timp, tăiaÈ›i caÈ™cavalul în cuburi potrivit de mici.
  • PasaÈ›i cartofii, ca pentru piure, adăugaÈ›i sare, piper È™i parmezanul ras.
  • ModelaÈ›i bile È™i puneÈ›i câte un cub de caÈ™caval în mijloc. Ies aproximativ 25 de bulete.
  • PregătiÈ›i crusta: amestecaÈ›i pesmetul cu sare È™i boia dulce.
  • TreceÈ›i buletele prin făină, apoi prin ouăle bătute, pesmet, din nou prin ou È™i pesmet.
  • Le prăjiÈ›i în ulei bine încins, aproximativ 2-4 minute È™i le scoateÈ›i pe un È™ervet de hârtie.

Rețetă video

Tags: