fbpx

Cartofi gratinați

cartofi gratinați

Dacă pregătiți o lasagna sau un sufleu și vă rămâne sos bechamel, încercați și rețeta de cartofi gratinați. Este o rețetă foarte simplă și ușor de făcut, dar dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, folosiți cartofi fierți și timpul de stat la cuptor scade considerabil.

cartofi gratinați

Cartofi gratinați

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

1

hour 

15

minutes
Timp total

1

hour 

45

minutes

Ingrediente

  • 8 cartofi

  • Sos bechamel

  • 100 g parmezan (sau orice altă brânză care se topește)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Feliați cartofii cu mandolina. Dacă nu o aveți, îi feliați mai ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama bine ascuțită și, de preferat, mai lată.
  • Ungeți tava de copt (noi am folosit una cu diametrul de 28 cm) cu câteva linguri de sos bechamel.
  • Așezați cartofii în evantai (puțin oblici, să spunem) și turnați deasupra sosul bechamel. Acoperiți cu o folie și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 60 de minute.
  • Îndepărtați folia, presărați parmezanul și mai dați la cuptor 15 minute, eventual și cu programul de ventilație pornit (în cazul cuptoarelor electrice), cât să se formeze crusta rumenă deasupra.

Rețetă video

Tags: