fbpx

Cartofi gratinați

cartofi gratinați

Dacă pregătiți o lasagna sau un sufleu și vă rămâne sos bechamel, încercați și rețeta de cartofi gratinați. Este o rețetă foarte simplă și ușor de făcut, dar dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, folosiți cartofi fierți și timpul de stat la cuptor scade considerabil.

cartofi gratinați

Cartofi gratinați

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

1

hour 

15

minutes
Timp total

1

hour 

45

minutes

Ingrediente

  • 8 cartofi

  • Sos bechamel

  • 100 g parmezan (sau orice altă brânză care se topeÈ™te)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • FeliaÈ›i cartofii cu mandolina. Dacă nu o aveÈ›i, îi feliaÈ›i mai uÈ™or cu ajutorul unui cuÈ›it cu lama bine ascuÈ›ită È™i, de preferat, mai lată.
  • UngeÈ›i tava de copt (noi am folosit una cu diametrul de 28 cm) cu câteva linguri de sos bechamel.
  • AÈ™ezaÈ›i cartofii în evantai (puÈ›in oblici, să spunem) È™i turnaÈ›i deasupra sosul bechamel. AcoperiÈ›i cu o folie È™i daÈ›i la cuptor, la 200 de grade, pentru 60 de minute.
  • ÃŽndepărtaÈ›i folia, presăraÈ›i parmezanul È™i mai daÈ›i la cuptor 15 minute, eventual È™i cu programul de ventilaÈ›ie pornit (în cazul cuptoarelor electrice), cât să se formeze crusta rumenă deasupra.

Rețetă video

Tags: