
Dacă pregătiți o lasagna sau un sufleu și vă rămâne sos bechamel, încercați și rețeta de cartofi gratinați. Este o rețetă foarte simplă și ușor de făcut, dar dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, folosiți cartofi fierți și timpul de stat la cuptor scade considerabil.

Cartofi gratinați
Porții
8
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
1
hour15
minutesTimp total
1
hour45
minutesIngrediente
8 cartofi
100 g parmezan (sau orice altă brânză care se topește)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Feliați cartofii cu mandolina. Dacă nu o aveți, îi feliați mai ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama bine ascuțită și, de preferat, mai lată.
- Ungeți tava de copt (noi am folosit una cu diametrul de 28 cm) cu câteva linguri de sos bechamel.
- Așezați cartofii în evantai (puțin oblici, să spunem) și turnați deasupra sosul bechamel. Acoperiți cu o folie și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 60 de minute.
- Îndepărtați folia, presărați parmezanul și mai dați la cuptor 15 minute, eventual și cu programul de ventilație pornit (în cazul cuptoarelor electrice), cât să se formeze crusta rumenă deasupra.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete