fbpx

Cartofi noi cu mărar și unt

cartofi noi cu unt și mărar

N-am stat mult pe gânduri când am văzut cartofi noi în piață, nu știm cine poate să le reziste. Și nici n-am căutat vreo rețetă sofisticată, am preferat ceva clasic, dar absolut delicios: cartofi noi cu mărar și unt. Dacă țineți post, nu trebuie decât să înlocuiți untul cu ulei. Iar ca sos, vă recomandăm sosul pe care l-am pregătit în această rețetă. Ce arome îmbietoare!!!

cartofi noi cu unt și mărar

Cartofi noi cu mărar și unt

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi

  • 100 g unt

  • 2 legături de mărar

  • 6 caței de usturoi

  • Sare

Cum să faceți

  • Spălați cartofii în coajă și puneți-i la fiert în apă cu o linguriță de sare. Dacă sunt mai mari, îi tăiați în jumătăți. Din clipa în care apa fierbe, nu-i lăsați mai mult de 10-12 minute. Îi scurgeți apoi de apă într-o sită și îi puneți într-o tavă suficient de încăpătoare.
  • În timp ce cartofii fierb, topiți untul și tocați fin mărarul.
  • Turnați untul peste cartofi, puneți și cățeii de usturoi, un praf de sare și amestecați. Coaceți aproximativ 20-25 de minute, la 200 de grade, în cuptorul încins în prealabil.
  • Când cartofii au devenit suficient de moi la atingere și aurii, scoateți tava din cuptor și fie îi acoperiți cu o folie, fie îi puneți într-un vas (nu de plastic!) cu capac până vă așezați la masă.
  • Noi am făcut repede și un sos de de iaurt și feta, dar îl puteți alege și pe cel de iaurt cu usturoi.
Tags: