fbpx

Cartofi noi cu mărar și unt

cartofi noi cu unt și mărar

N-am stat mult pe gânduri când am văzut cartofi noi în piață, nu știm cine poate să le reziste. Și nici n-am căutat vreo rețetă sofisticată, am preferat ceva clasic, dar absolut delicios: cartofi noi cu mărar și unt. Dacă țineți post, nu trebuie decât să înlocuiți untul cu ulei. Iar ca sos, vă recomandăm sosul pe care l-am pregătit în această rețetă. Ce arome îmbietoare!!!

cartofi noi cu unt și mărar

Cartofi noi cu mărar și unt

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi

  • 100 g unt

  • 2 legături de mărar

  • 6 caÈ›ei de usturoi

  • Sare

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i cartofii în coajă È™i puneÈ›i-i la fiert în apă cu o linguriță de sare. Dacă sunt mai mari, îi tăiaÈ›i în jumătăți. Din clipa în care apa fierbe, nu-i lăsaÈ›i mai mult de 10-12 minute. ÃŽi scurgeÈ›i apoi de apă într-o sită È™i îi puneÈ›i într-o tavă suficient de încăpătoare.
  • ÃŽn timp ce cartofii fierb, topiÈ›i untul È™i tocaÈ›i fin mărarul.
  • TurnaÈ›i untul peste cartofi, puneÈ›i È™i cățeii de usturoi, un praf de sare È™i amestecaÈ›i. CoaceÈ›i aproximativ 20-25 de minute, la 200 de grade, în cuptorul încins în prealabil.
  • Când cartofii au devenit suficient de moi la atingere È™i aurii, scoateÈ›i tava din cuptor È™i fie îi acoperiÈ›i cu o folie, fie îi puneÈ›i într-un vas (nu de plastic!) cu capac până vă aÈ™ezaÈ›i la masă.
  • Noi am făcut repede È™i un sos de de iaurt È™i feta, dar îl puteÈ›i alege È™i pe cel de iaurt cu usturoi.
Tags: