fbpx

Chef de bucătărie orientală cu Cetin

Bucătăria orientală este una dintre cele mai gustoase și apreciate. Iar acesta a fost un pretext suficient să îl invităm pe Cetin Rașit, realizator de programe la Digi FM, în bucătăria noastră. Cetin este constănțean. Pasiunea pentru radio l-a adus în București, însă reprezintă cu mândrie comunitatea turcă din care face parte.

Ne-a gătit trei dintre rețetele lui preferate, toate absolut delicioase chiar înainte de Kurban Bayram, o importantă sărbătoare religioasă pentru comunitatea musulmană. Hayırlı bayramlar!

lahmacun Cetin Rașit

Lahmacun

Lahmacun (se citește lah-ma-giun) sau pizza turcească își are originile în Armenia și are la bază un aluat dospit, crocant și foarte fin, uns cu un strat de carne foarte bine condimentată și aromată. Chiar dacă vă spuneam că i se mai spune și pizza, brânza nu își are locul în rețetă. De încercat rețeta, neapărat!

Șuberec

Șuberec cu ayran

Șuberec (sau Suberek ori Șuberek) este o plăcintă din bucătăria tătărească, cu aluat simplu, nedospit, și cu umplutură de carne tocată de vită sau oaie, sau amestec din acestea, ori brânză sărată. Nu l-am mâncat simplu, ci lângă o băutură tradițională turco-tătară, ayran. 

Sutlac

Sutlac

Sutlac este un desert turcesc, foarte gustos și simplu de pregătit. La început, am crezut că este doar o budincă de orez cu lapte. Dar crusta aurie și gustul său cremos și bogat de lapte, ne-au convins că sutlac este un preparat special, diferit de rețeta pe care o știm deja cu toții.