fbpx

Chifteluțe cu orez aromat

chifteluțe cu orez aromat

Oregano, pătrunjelul, brânza de capră, usturoiul, roșiile, lămâia sunt câteva dintre ingredientele-cheie ale bucătăriei grecești. Și nu e prima oară când le combinăm – vedeți și rețetele FETA CU ROȘII LA CUPTOR, CAPIA CU BRÂNZĂ LA CUPTOR ori VINETE CU FETA LA CUPTOR.
De această dată, am ales o nouă combinație de ingrediente. Simplă și absolut delicioasă. Dacă v-am făcut curioși, vedeți cum am făcut rețeta de chifteluțe cu orez aromat.

chifteluțe cu orez aromat

Chifteluțe cu orez aromat

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 400 g carne tocată de porc

  • 200 g orez

  • 500 ml apă fierbinte

  • 150 g roșii cherry

  • 100 g brânză telemea de capră

  • 1 ou

  • 60 ml lapte

  • 60 g pesmet

  • 50 g unt

  • ½ ceapă

  • 2 caței de usturoi pisați

  • ½ legătură de pătrunjel verde

  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie + coajă de lămâie

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Fulgi de chili

  • Busuioc

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-un castron mic, amestecați pesmetul și laptele; lăsați să stea 5 minute.
  • În alt castron mare, adăugați peste carne pesmetul înmuiat, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, puțin oregano, sare, piper, fulgi de chili, după gust, și oul. Formați 25 de chifteluțe.
  • Încingeți 3-4 linguri de ulei la foc mediu. Prăjiți chiftelele 10-12 minute sau până când se rumenesc bine pe toate laturile. Transferați pe farfurie și ștergeți tigaia.
  • În aceeași tigaie, încingeți puțin ulei. Puneți orezul și rumeniți-l pentru un minut, apoi turnați jumătate din apă, un praf de sare și amestecați. Lăsați să fiarbă 10 minute și când lichidul a scăzut, adăugați untul, zeama de lămâie, oregano după gust și restul de apă fierbinte. Aduceți la temperatura de fierbere și lăsați să dea 1-2 clocote.
  • Puneți chiftele deasupra, reduceți focul, acoperiți și mai țineți pe foc aproximativ un sfert de oră sau până când chiftelele și orezul sunt gătite bine. Luați de pe foc.
  • Puneți deasupra roșiile tăiate, brânza sfărâmată, coajă de lămâie și câteva frunze de busuioc sau de pătrunjel.

Rețetă video

Tags: