
Oregano, pătrunjelul, brânza de capră, usturoiul, roșiile, lămâia sunt câteva dintre ingredientele-cheie ale bucătăriei grecești. Și nu e prima oară când le combinăm – vedeți și rețetele FETA CU ROȘII LA CUPTOR, CAPIA CU BRÂNZĂ LA CUPTOR ori VINETE CU FETA LA CUPTOR.
De această dată, am ales o nouă combinație de ingrediente. Simplă și absolut delicioasă. Dacă v-am făcut curioși, vedeți cum am făcut rețeta de chifteluțe cu orez aromat.

Chifteluțe cu orez aromat
6
porții15
minutes25
minutes40
minutesIngrediente
400 g 400 carne tocată de porc
200 g 200 orez
500 ml 500 apă fierbinte
150 g 150 roșii cherry
100 g 100 brânză telemea de capră
1 1 ou
60 ml 60 lapte
60 g 60 pesmet
50 g 50 unt
½ ½ ceapă
2 2 caței de usturoi pisați
½ legătură ½ de pătrunjel verde
2 lingurițe 2 de zeamă de lămâie + coajă de lămâie
Ulei de floarea-soarelui
Fulgi de chili
Busuioc
Oregano
Sare
Piper
Cum să faceți
- Într-un castron mic, amestecați pesmetul și laptele; lăsați să stea 5 minute.
- În alt castron mare, adăugați peste carne pesmetul înmuiat, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, puțin oregano, sare, piper, fulgi de chili, după gust, și oul. Formați 25 de chifteluțe.
- Încingeți 3-4 linguri de ulei la foc mediu. Prăjiți chiftelele 10-12 minute sau până când se rumenesc bine pe toate laturile. Transferați pe farfurie și ștergeți tigaia.
- În aceeași tigaie, încingeți puțin ulei. Puneți orezul și rumeniți-l pentru un minut, apoi turnați jumătate din apă, un praf de sare și amestecați. Lăsați să fiarbă 10 minute și când lichidul a scăzut, adăugați untul, zeama de lămâie, oregano după gust și restul de apă fierbinte. Aduceți la temperatura de fierbere și lăsați să dea 1-2 clocote.
- Puneți chiftele deasupra, reduceți focul, acoperiți și mai țineți pe foc aproximativ un sfert de oră sau până când chiftelele și orezul sunt gătite bine. Luați de pe foc.
- Puneți deasupra roșiile tăiate, brânza sfărâmată, coajă de lămâie și câteva frunze de busuioc sau de pătrunjel.