fbpx

Chipsuri de zucchini cu parmezan

Chipsuri de zucchini cu parmezan

Când ne cuibărim pe canapea pentru o seară de film, parcă ne mai trebuie ceva. Suntem singurii care am ronțăi ceva sau vi se întâmplă și vouă? Ne plac și floricelele, mai ales cele făcute în tuci, cu sare, dar parcă mai mult ne plac aceste chipsuri de zucchini cu parmezan. Dacă nu le-ați încercat până acum, vă lăsăm rețeta. Și ce filme ziceați că ați mai văzut?

Chipsuri de zucchini cu parmezan

Chipsuri de zucchini cu parmezan

5.0 from 2 votes
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 2 zucchini (sau dovlecei mai subÈ›iri)

  • 3 linguri de parmezan ras

  • 3 linguri de pesmet

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • ÃŽncingeÈ›i cuptorul la 220 de grade Celsius. AcoperiÈ›i cu hârtie de copt o tavă încăpătoare.
  • FeliaÈ›i zucchini în rondele subÈ›iri È™i puneÈ›i-le într-un castron împreună cu uleiul È™i amestecaÈ›i.
  • Separat, amestecaÈ›i parmezanul cu pesmetul, sare È™i piper proaspăt măcinat.
  • TreceÈ›i fiecare felie de zucchini prin amestecul uscat de mai sus, acoperind uniform pe ambele părÈ›i. AÈ™ezaÈ›i-le pe tavă, unele lângă altele.
  • CoaceÈ›i 25-30 de minute sau până chipsurile se rumenesc È™i devin uÈ™or crocante. Sunt bune È™i reci, dar e imposibil să te opreÈ™ti din mâncat imediat ce le-ai scos din cuptor. Și dacă vă doriÈ›i È™i un sos lângă ele, vi-l propunem pe acesta!
Tags: