Nouă ne place conopida mult și o mâncăm chiar și crudă, în salate, dată pe răzătoare. De această dată însă, am ales să pregătim conopida la cuptor, doar pudrată cu câteva mirodenii bine alese. Și dacă nu vreți lângă ea un sos iute, cum e harissa, puteți încerca un sos de iaurt și mentă, va fi la fel de bună!
Conopidă la cuptor cu sos harissa
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
1 conopidă mare
4 linguri de ulei de măsline
1/2 linguriță de pudră de chimion
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Tăiați conopida în buchețele și pe cele mai mari, feliați-le potrivit de gros.
- Puneți conopida pe tava tapetată cu hârtie de copt, să vă fie mai ușor s-o curățați la final.
- Turnați deasupra uleiul de măsline și asezonați cu sare, piper și pudra de chimion.
- Amestecați bine și dați la cuptor aproximativ 30 de minute sau până când conopida a devenit aurie. Dacă aveți cuptor electric, în ultimele 5 minute, porniți și programul cu ventilație.
- Noi am mâncat conopida pudrată cu sumac și i-am alăturat sos harissa. Cum l-am făcut, vedeți aici.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete