fbpx

Conopidă la cuptor cu sos harissa

conopidă la cuptor cu sos harissa

Nouă ne place conopida mult și o mâncăm chiar și crudă, în salate, dată pe răzătoare. De această dată însă, am ales să pregătim conopida la cuptor, doar pudrată cu câteva mirodenii bine alese. Și dacă nu vreți lângă ea un sos iute, cum e harissa, puteți încerca un sos de iaurt și mentă, va fi la fel de bună!

conopidă la cuptor cu sos harissa

Conopidă la cuptor cu sos harissa

5.0 from 1 vote
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 1 conopidă mare

  • 4 linguri de ulei de măsline

  • 1/2 linguriță de pudră de chimion

  • Sumac

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  • Tăiați conopida în buchețele și pe cele mai mari, feliați-le potrivit de gros.
  • Puneți conopida pe tava tapetată cu hârtie de copt, să vă fie mai ușor s-o curățați la final.
  • Turnați deasupra uleiul de măsline și asezonați cu sare, piper și pudra de chimion.
  • Amestecați bine și dați la cuptor aproximativ 30 de minute sau până când conopida a devenit aurie. Dacă aveți cuptor electric, în ultimele 5 minute, porniți și programul cu ventilație.
  • Noi am mâncat conopida pudrată cu sumac și i-am alăturat sos harissa. Cum l-am făcut, vedeți aici.

Rețetă video

Tags: