fbpx

Conopidă pane

Dacă vă place conopida, nu are cum să nu vă placă și rețeta noastră de conopidă pane. Dacă însă sunteți din categoria celor care strâmbă din nas când vorbim de crucifere, v-am spune totuși să dați o șansă acestei legume. Pregătită așa cum vă spunem în rețeta de mai jos, sunt mari șanse să vă schimbați radical părerea despre conopidă. Atât e de bună, parol!

Conopidă pane

5.0 from 1 vote
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 1 conopidă

  • 2 ouă

  • 200 g făină

  • 200 g pesmet

  • 50 g parmezan (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • Boia (opțional)

Cum să faceți

  • Spălați conopida și o rupeți apoi în buchețele. Dacă unele sunt prea mari, tăiați-le în jumătăți. Puneți-le apoi într-o oală în care ați pus apă cu sare la fiert. Nu le fierbeți mult, cel mult 3 minute din clipa în care apa a început să fiarbă*.
  • Puneți buchețelele de conopidă pe un șervet de hârtie pentru a absorbi apa.
  • Separat, bateți ouăle într-un castronel împreună cu un praf de sare, piper și ceva boia, dacă vă e pe plac. Puneți făina într-un castronel și pesmetul în altul. Dacă folosiți și parmezan, adăugați-l în pesmet și amestecați bine.
  • Ce urmează este exact ca la șnițele: treceți conopida prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Sfatul nostru e să le faceți întâi pe toate și apoi să le prăjiți.
  • Încingeți o cantitate mai mare de ulei într-un vas mai adânc. Când s-a încins foarte bine prăjiți buchețelele de conopidă, aproximativ 2 minute pe fiecare parte, cât să devină aurii.
  • Le scoateți pe un șervet de hârtie și asta a fost tot. Ar mai fi de spus că merg și cu un sos de ketchup, dar și cu sosuri picante, arrabiata sau harissa.

Sfaturi

  • *Dacă conopida a fiert prea mult, după ce o scurgeți de apă o puneți într-un vas cu apă foarte rece, de preferat cu gheață, pentru a opri pocesul de gătire.
Tags: