fbpx

Conopidă pane

Dacă vă place conopida, nu are cum să nu vă placă și rețeta noastră de conopidă pane. Dacă însă sunteți din categoria celor care strâmbă din nas când vorbim de crucifere, v-am spune totuși să dați o șansă acestei legume. Pregătită așa cum vă spunem în rețeta de mai jos, sunt mari șanse să vă schimbați radical părerea despre conopidă. Atât e de bună, parol!

Conopidă pane

5.0 from 1 vote
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 1 conopidă

  • 2 ouă

  • 200 g făină

  • 200 g pesmet

  • 50 g parmezan (opÈ›ional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • Boia (opÈ›ional)

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i conopida È™i o rupeÈ›i apoi în bucheÈ›ele. Dacă unele sunt prea mari, tăiaÈ›i-le în jumătăți. PuneÈ›i-le apoi într-o oală în care aÈ›i pus apă cu sare la fiert. Nu le fierbeÈ›i mult, cel mult 3 minute din clipa în care apa a început să fiarbă*.
  • PuneÈ›i bucheÈ›elele de conopidă pe un È™ervet de hârtie pentru a absorbi apa.
  • Separat, bateÈ›i ouăle într-un castronel împreună cu un praf de sare, piper È™i ceva boia, dacă vă e pe plac. PuneÈ›i făina într-un castronel È™i pesmetul în altul. Dacă folosiÈ›i È™i parmezan, adăugaÈ›i-l în pesmet È™i amestecaÈ›i bine.
  • Ce urmează este exact ca la È™niÈ›ele: treceÈ›i conopida prin făină, apoi prin ou È™i la final prin pesmet. Sfatul nostru e să le faceÈ›i întâi pe toate È™i apoi să le prăjiÈ›i.
  • ÃŽncingeÈ›i o cantitate mai mare de ulei într-un vas mai adânc. Când s-a încins foarte bine prăjiÈ›i bucheÈ›elele de conopidă, aproximativ 2 minute pe fiecare parte, cât să devină aurii.
  • Le scoateÈ›i pe un È™ervet de hârtie È™i asta a fost tot. Ar mai fi de spus că merg È™i cu un sos de ketchup, dar È™i cu sosuri picante, arrabiata sau harissa.

Sfaturi

  • *Dacă conopida a fiert prea mult, după ce o scurgeÈ›i de apă o puneÈ›i într-un vas cu apă foarte rece, de preferat cu gheață, pentru a opri pocesul de gătire.
Tags: