Dacă vă place conopida, nu are cum să nu vă placă și rețeta noastră de conopidă pane. Dacă însă sunteți din categoria celor care strâmbă din nas când vorbim de crucifere, v-am spune totuși să dați o șansă acestei legume. Pregătită așa cum vă spunem în rețeta de mai jos, sunt mari șanse să vă schimbați radical părerea despre conopidă. Atât e de bună, parol!
Conopidă pane
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
1 conopidă
2 ouă
200 g făină
200 g pesmet
50 g parmezan (opțional)
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Boia (opțional)
Cum să faceți
- Spălați conopida și o rupeți apoi în buchețele. Dacă unele sunt prea mari, tăiați-le în jumătăți. Puneți-le apoi într-o oală în care ați pus apă cu sare la fiert. Nu le fierbeți mult, cel mult 3 minute din clipa în care apa a început să fiarbă*.
- Puneți buchețelele de conopidă pe un șervet de hârtie pentru a absorbi apa.
- Separat, bateți ouăle într-un castronel împreună cu un praf de sare, piper și ceva boia, dacă vă e pe plac. Puneți făina într-un castronel și pesmetul în altul. Dacă folosiți și parmezan, adăugați-l în pesmet și amestecați bine.
- Ce urmează este exact ca la șnițele: treceți conopida prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Sfatul nostru e să le faceți întâi pe toate și apoi să le prăjiți.
- Încingeți o cantitate mai mare de ulei într-un vas mai adânc. Când s-a încins foarte bine prăjiți buchețelele de conopidă, aproximativ 2 minute pe fiecare parte, cât să devină aurii.
- Le scoateți pe un șervet de hârtie și asta a fost tot. Ar mai fi de spus că merg și cu un sos de ketchup, dar și cu sosuri picante, arrabiata sau harissa.
Sfaturi
- *Dacă conopida a fiert prea mult, după ce o scurgeți de apă o puneți într-un vas cu apă foarte rece, de preferat cu gheață, pentru a opri pocesul de gătire.
Tags: conopidă
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete