fbpx

Medalioane de cartofi și broccoli

medalioane de cartofi și broccoli

Probabil că nu suntem singurii care am îndrăgit aceste medalioane de cartofi și broccoli, de inspirație suedeză. Cu siguranță, unii dintre noi i-am mai și cumpărat, gata pregătiți, de la raionul de produse congelate. Dar ne-am luat inima în dinți și am zis să încercăm să-i recreăm în bucătăria noastră. Și n-au ieșit rău deloc, parol!

medalioane de cartofi și broccoli

Medalioane de cartofi și broccoli

5 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 3 cartofi mari

  • 1 broccoli mic

  • 1 ceapă mică

  • 100 g caÈ™caval

  • 50 g brânză cheddar

  • 1 ou

  • 100 g smântână grasă

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i cartofii în coajă pentru 15-20 de minute. CurățaÈ›i-i de coajă după ce s-au răcorit puÈ›in, cât să nu vă frigă la degete. ÃŽntre timp, fierbeÈ›i È™i broccoli pentru 5 minute.
  • ZdrobiÈ›i legumele cu pasatorul de cartofi, cel pentru piure. Nu trebuie să faceÈ›i o pastă fină, pot rămâne È™i bucățele de cartofi È™i broccoli.
  • AdăugaÈ›i brânzeturile rase, oul bătut, sare È™i piper È™i o jumătate din cantitatea de smântână. AmestecaÈ›i cu o lingură, uÈ™or, cât să obÈ›ineÈ›i o compoziÈ›ie legată. ÃŽn funcÈ›ie de aceasta, mai adăugaÈ›i sau nu din smântâna rămasă.
  • Acum urmează modelarea medalioanelor. Dacă aveÈ›i acel inel de inox, special pentru a da formele perfecte de medalioane, vă va fi cel mai uÈ™or. Noi nu am avut, aÈ™a că le-am modelat între palmele unse cu puÈ›in ulei, să ne fie mai uÈ™or.
  • AÈ™ezaÈ›i-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, unsă È™i ea cu puÈ›in ulei. ÃŽn funcÈ›ie de cât de groase le faceÈ›i, vă pot ieÈ™i 6 sau 8 bucăți.
  • DaÈ›i la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, cu ventilaÈ›ie, 10-15 minute.
  • Noi le-am mâncat cu unul dintre sosurile noastre preferate, cel de iaurt È™i feta.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal