fbpx

Medalioane de cartofi și broccoli

medalioane de cartofi și broccoli

Probabil că nu suntem singurii care am îndrăgit aceste medalioane de cartofi și broccoli, de inspirație suedeză. Cu siguranță, unii dintre noi i-am mai și cumpărat, gata pregătiți, de la raionul de produse congelate. Dar ne-am luat inima în dinți și am zis să încercăm să-i recreăm în bucătăria noastră. Și n-au ieșit rău deloc, parol!

medalioane de cartofi și broccoli

Medalioane de cartofi și broccoli

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 3 cartofi mari

  • 1 broccoli mic

  • 100 g cașcaval

  • 50 g brânză cheddar

  • 1 ou

  • 100 g smântână grasă

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Fierbeți cartofii în coajă pentru 15-20 de minute. Curățați-i de coajă după ce s-au răcorit puțin, cât să nu vă frigă la degete. Între timp, fierbeți și broccoli pentru 5 minute.
  • Zdrobiți legumele cu pasatorul de cartofi, cel pentru piure. Nu trebuie să faceți o pastă fină, pot rămâne și bucățele de cartofi și broccoli.
  • Adăugați brânzeturile rase, oul bătut, sare și piper și o jumătate din cantitatea de smântână. Amestecați cu o lingură, ușor, cât să obțineți o compoziție legată. În funcție de aceasta, mai adăugați sau nu din smântâna rămasă.
  • Acum urmează modelarea medalioanelor. Dacă aveți acel inel de inox, special pentru a da formele perfecte de medalioane, vă va fi cel mai ușor. Noi nu am avut, așa că le-am modelat între palmele unse cu puțin ulei, să ne fie mai ușor.
  • Așezați-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, unsă și ea cu puțin ulei. În funcție de cât de groase le faceți, vă pot ieși 6 sau 8 bucăți.
  • Dați la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, cu ventilație, 10-15 minute.
  • Noi le-am mâncat cu unul dintre sosurile noastre preferate, cel de iaurt și feta.
Tags: