Probabil că nu suntem singurii care am îndrăgit aceste medalioane de cartofi și broccoli, de inspirație suedeză. Cu siguranță, unii dintre noi i-am mai și cumpărat, gata pregătiți, de la raionul de produse congelate. Dar ne-am luat inima în dinți și am zis să încercăm să-i recreăm în bucătăria noastră. Și n-au ieșit rău deloc, parol!
Medalioane de cartofi și broccoli
Porții
3
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
3 cartofi mari
1 broccoli mic
100 g cașcaval
50 g brânză cheddar
1 ou
100 g smântână grasă
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Fierbeți cartofii în coajă pentru 15-20 de minute. Curățați-i de coajă după ce s-au răcorit puțin, cât să nu vă frigă la degete. Între timp, fierbeți și broccoli pentru 5 minute.
- Zdrobiți legumele cu pasatorul de cartofi, cel pentru piure. Nu trebuie să faceți o pastă fină, pot rămâne și bucățele de cartofi și broccoli.
- Adăugați brânzeturile rase, oul bătut, sare și piper și o jumătate din cantitatea de smântână. Amestecați cu o lingură, ușor, cât să obțineți o compoziție legată. În funcție de aceasta, mai adăugați sau nu din smântâna rămasă.
- Acum urmează modelarea medalioanelor. Dacă aveți acel inel de inox, special pentru a da formele perfecte de medalioane, vă va fi cel mai ușor. Noi nu am avut, așa că le-am modelat între palmele unse cu puțin ulei, să ne fie mai ușor.
- Așezați-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, unsă și ea cu puțin ulei. În funcție de cât de groase le faceți, vă pot ieși 6 sau 8 bucăți.
- Dați la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, cu ventilație, 10-15 minute.
- Noi le-am mâncat cu unul dintre sosurile noastre preferate, cel de iaurt și feta.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete