fbpx

Paste cu brânză (Mac and cheese)

paste cu brânză (Mac and Cheese)

Când vorbim de bucătăria americană, e greu să nu ne gândim la coastele cu sos barbeque, la burgeri și inele de ceapă, la senzaționalul cheesecake New York sau la cele mai grozave paste cu brânză (Mac and cheese). Desertul îl avem în plan să-l facem în curând, dar acum vă lăsăm rețeta de paste, poate o pregătiți chiar pentru următoarea cină.
Și dacă ați putea crede că rețeta de Mac and cheese este una americană, am aflat că, de fapt, rețeta originală a apărut undeva în nordul Europei, cea mai veche fiind consemnată în 1769. Iar la americani a ajuns datorită unuia dintre președinții lor, Thomas Jefferson, care aflat într-o vizită în Franța a fost teribil de încântat de pastele servite la un dineu. Așa că a cerut rețeta și aparatul de făcut pastele și s-a întors în Statele Unite. Și nu doar atât, a servit Mac and cheese chiar la o cină de stat, în 1802.

paste cu brânză (Mac and Cheese)

Paste cu brânză (Mac and cheese)

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, paste / orez, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 400 g paste scurte

  • 115 g brânză Cheddar

  • 85 g brânză Gruyere

  • 85 g brânză mozzarella

  • 1 l lapte

  • 30 g făină

  • 60 g unt

  • Un praf de nucșoară

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încălzește cuptorul la 180 de grade. Fierbe pastele în apa clocotită în care ai pus și o linguriță cu sare și scurge-le cu 2 minute înainte de expirarea timpului indicat pe pachet.
  • Pentru sos, topește untul într-o crătiță. Adaugă făina și amestecă bine. După 2-3 minute toarnă treptat laptele, amestecând bine să se desfacă cocoloașele. Adaugă nucșoara și lasă să fiarbă, pe foc mic, 5-6 minute, până sosul devine lipicios.
  • Treptat, încorporează în sos ¾ din amestecul de brânzeturi date pe răzătoare. Asezonează cu sare și piper după gust.
  • Toarnă o parte din sos într-un vas de copt, adaugă pastele bine scurse, sosul rămas și amestecul de brânzeturi păstrat. Dă la cuptor 20-25 de minute sau până pastele cu brânză (mac and cheese) devin aurii.
Tags: