fbpx

Pate de ficat de pui

pate de ficat de pui

Urmați pașii din rețeta de pate de ficat de pui făcut în casă și garantăm pentru o gustare grozavă! Uns pe felii de pâine proaspătă, ardei grași sau biscuiți sărați, pateul este la fel de gustos.

pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

5 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 450 g 450 ficat de pui

  • 100 g 100 unt

  • 50 ml 50 vin alb

  • 3 linguri 3 de smântână pentru gătit

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curățați ficatul de pui de pielițe și de acele vinișoare de sânge. E o treabă mai laborioasă, dar nu vă va lua atât de mult timp. Dați-i sub un jet de apă rece și lăsați-i să se scurgă într-o sită.
  • Topiți 50-60 g de unt într-o tigaie, puneți ficățeii și un praf de cimbru. Amestecați din când în când și, când sosul a scăzut, turnați vinul. Mai lăsați 2-3 minute pe foc, să se evapore alcoolul, puneți sare și piper după gust. Când stingeți focul, bucățile de ficat de pui ar trebui să fie moi și suculente, nu uscate!
  • După 5 minute, cât ficățeii s-au răcorit ușor, puneți-i într-un bol de mixer cu restul de unt moale, 2-3 linguri de smântână lichidă (dar poți folosi și smântână obișnuită), sare și puțin piper.
  • Mixați până obțineți o compoziție fină, apoi puneți-o într-un borcan sau o cutie alimentară.

Sfaturi

  • Pentru un gust mai dulceag, înainte să puneți ficatul de pui la rumenit, căliți în untul topit 4-5 fire de ceapă verde sau ceapă uscată tocate mărunt.
Tags: