
Urmați pașii din rețeta de pate de ficat de pui făcut în casă și garantăm pentru o gustare grozavă! Uns pe felii de pâine proaspătă, ardei grași sau biscuiți sărați, pateul este la fel de gustos.

Pate de ficat de pui
Porții
4
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
450 g ficat de pui
100 g unt
50 ml vin alb
3 linguri de smântână pentru gătit
Cimbru uscat
Sare
Piper
Cum să faceți
- Curățați ficatul de pui de pielițe și de acele vinișoare de sânge. E o treabă mai laborioasă, dar nu vă va lua atât de mult timp. Dați-i sub un jet de apă rece și lăsați-i să se scurgă într-o sită.
- Topiți 50-60 g de unt într-o tigaie, puneți ficățeii și un praf de cimbru. Amestecați din când în când și, când sosul a scăzut, turnați vinul. Mai lăsați 2-3 minute pe foc, să se evapore alcoolul, puneți sare și piper după gust. Când stingeți focul, bucățile de ficat de pui ar trebui să fie moi și suculente, nu uscate!
- După 5 minute, cât ficățeii s-au răcorit ușor, puneți-i într-un bol de mixer cu restul de unt moale, 2-3 linguri de smântână lichidă (dar poți folosi și smântână obișnuită), sare și puțin piper.
- Mixați până obțineți o compoziție fină, apoi puneți-o într-un borcan sau o cutie alimentară.
Sfaturi
- Pentru un gust mai dulceag, înainte să puneți ficatul de pui la rumenit, căliți în untul topit 4-5 fire de ceapă verde sau ceapă uscată tocate mărunt.
Tags: ficăței de pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete