fbpx

Pate de ficat de pui

pate de ficat de pui

Urmați pașii din rețeta de pate de ficat de pui făcut în casă și garantăm pentru o gustare grozavă! Uns pe felii de pâine proaspătă, ardei grași sau biscuiți sărați, pateul este la fel de gustos.

pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 450 g ficat de pui

  • 100 g unt

  • 50 ml vin alb

  • 3 linguri de smântână pentru gătit

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CurățaÈ›i ficatul de pui de pieliÈ›e È™i de acele viniÈ™oare de sânge. E o treabă mai laborioasă, dar nu vă va lua atât de mult timp. DaÈ›i-i sub un jet de apă rece È™i lăsaÈ›i-i să se scurgă într-o sită.
  • TopiÈ›i 50-60 g de unt într-o tigaie, puneÈ›i ficățeii È™i un praf de cimbru. AmestecaÈ›i din când în când È™i, când sosul a scăzut, turnaÈ›i vinul. Mai lăsaÈ›i 2-3 minute pe foc, să se evapore alcoolul, puneÈ›i sare È™i piper după gust. Când stingeÈ›i focul, bucățile de ficat de pui ar trebui să fie moi È™i suculente, nu uscate!
  • După 5 minute, cât ficățeii s-au răcorit uÈ™or, puneÈ›i-i într-un bol de mixer cu restul de unt moale, 2-3 linguri de smântână lichidă (dar poÈ›i folosi È™i smântână obiÈ™nuită), sare È™i puÈ›in piper.
  • MixaÈ›i până obÈ›ineÈ›i o compoziÈ›ie fină, apoi puneÈ›i-o într-un borcan sau o cutie alimentară.

Sfaturi

  • Pentru un gust mai dulceag, înainte să puneÈ›i ficatul de pui la rumenit, căliÈ›i în untul topit 4-5 fire de ceapă verde sau ceapă uscată tocate mărunt.
Tags: