fbpx

Pate de ficat de pui

pate de ficat de pui

Urmați pașii din rețeta de pate de ficat de pui făcut în casă și garantăm pentru o gustare grozavă! Uns pe felii de pâine proaspătă, ardei grași sau biscuiți sărați, pateul este la fel de gustos.

pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 450 g ficat de pui

  • 100 g unt

  • 50 ml vin alb

  • 3 linguri de smântână pentru gătit

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curățați ficatul de pui de pielițe și de acele vinișoare de sânge. E o treabă mai laborioasă, dar nu vă va lua atât de mult timp. Dați-i sub un jet de apă rece și lăsați-i să se scurgă într-o sită.
  • Topiți 50-60 g de unt într-o tigaie, puneți ficățeii și un praf de cimbru. Amestecați din când în când și, când sosul a scăzut, turnați vinul. Mai lăsați 2-3 minute pe foc, să se evapore alcoolul, puneți sare și piper după gust. Când stingeți focul, bucățile de ficat de pui ar trebui să fie moi și suculente, nu uscate!
  • După 5 minute, cât ficățeii s-au răcorit ușor, puneți-i într-un bol de mixer cu restul de unt moale, 2-3 linguri de smântână lichidă (dar poți folosi și smântână obișnuită), sare și puțin piper.
  • Mixați până obțineți o compoziție fină, apoi puneți-o într-un borcan sau o cutie alimentară.

Sfaturi

  • Pentru un gust mai dulceag, înainte să puneți ficatul de pui la rumenit, căliți în untul topit 4-5 fire de ceapă verde sau ceapă uscată tocate mărunt.
Tags: