fbpx

Plăcinta ciobanului

Plăcinta ciobanului

Plăcinta ciobanului este renumită în gastronomia britanică. În rețeta originală, principalul ingredient este carnea de miel (se și numește ”shepherd’s pie”) și se pregătește atât din resturi de friptură, cât și din carne tocată.
Nu seamă cu plăcintele cu care suntem obișnuiți, dar vă garantăm că este foarte gustoasă. Noi am folosit o carne tocată amestec, dar o puteți pregăti din orice fel de carne, chiar și de pește, dacă vă place!

Plăcinta ciobanului

Plăcinta ciobanului

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 5 cartofi mari

  • 100 g unt moale + extra pentru uns tava

  • 200 ml lapte cald

  • 2 linguri de pesmet

  • 100 g cașcaval ras

  • Sare

  • Pentru umplutura de carne tocată
  • 500 g carne tocată amestec

  • 1 morcov

  • 1 ceapă

  • 1/2 ardei gras

  • 1 mână de mazăre congelată

  • 1 linguriță de pastă de tomate

  • Oregano sau cimbru uscat

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Pentru piure, puneți cartofii la fiert în apă rece cu sare. După 15-20 de minute, când îi puteți străpunge cu furculița, îi scurgeți de apă, adăugați untul, sare și îi zdrobiți cu instrumentul special pentru piure.
  • Adăugați laptele treptat până ajungeți la consistența dorită. Pentru această plăcintă aveți nevoie de un piure mai ferm.
  • Pentru umplutură, căliți ceapa și morcovul, tocate mărunt, în uleiul încins. Adăugați și un praf de sare, să se înmoaie mai repede. Apoi puneți carnea tocată. După ce și aceasta s-a rumenit, puneți pasta de tomate și mazărea, condimentați după gust cu sare, piper, oregano sau cimbru. Mai lăsați pe foc câteva minute și o dați deoparte.
  • Ungeți cu unt forma de copt. Noi am folosit o tavă cu dimensiunile de 22 x 22 cm. O tapetați cu pesmet. Turnați compoziția de carne tocată și acoperiți cu piure. Presărați deasupra cu cașcaval sau orice altă brânză care vă place și care se și topește, pentru a forma o crustă aurie.
  • Coaceți plăcinta ciobanului la 180 de grade, aproximativ 40 de minute sau până s-a rumenit frumos deasupra.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal