fbpx

Rulouri de dovlecei în sos de roșii

rulouri de dovlecei în sos de roșii

Indiferent de anotimpul pe care-l traversăm, nu ducem lipsă de dovlecei. Rețeta pe care am făcut-o de curând, rulouri de dovlecei în sos de roșii, este una dintre preferatele noastre. Este ușoară, foarte aromată și… ”prietenoasă” cu silueta.  Ați încercat și rețeta de dovlecei cu brânză la cuptor?

rulouri de dovlecei în sos de roșii

Rulouri de dovlecei în sos de roșii

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 3 dovlecei

  • 1 lingură de ulei de măsline + extra pentru uns

  • 4 caței de usturoi

  • 1 ceapă

  • 50 g spanac

  • 250 g brânză (poate fi telemea, de vaci, ricotta)

  • 500 ml sos passata (sau 2 cutii de roșii tăiate în suc propriu)

  • 2 linguri de mozzarella rasă

  • 1 ou

  • Fulgi de chili (opțional)

  • Busuioc proaspăt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați dovleceii și tăiați-le capetele. Cu ajutorul mandolinei (cum este cea pe care am folosit-o în această rețetă) sau a unui cuțit cu lama subțire, tăiați dovleceii astfel încât să obțineți lungi și potrivit de subțiri.
  • Ungeți feliile de dovlecei cu ulei de măsline și le coaceți pentru câteva minute fie pe un grătar încins, fie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Important este ca acestea să se înmoaie ușor, să le puteți rula cu ușurință.
  • Între timp, pregătiți umplutura. Căliți ceapa și usturoiul tocate fin în ulei. După ce s-au înmuiat, puneți spanacul și mai țineți pe foc până se înmoaie și acestea. Luați de pe foc și lăsați amestecul să se răcească.
  • Apoi adăugați oul, brânza (noi am folosit un amestec de brânză de vaci și telemea), mozzarella, sare, piper, fulgi de chili, câteva frunze de busuioc mărunțite.
  • Turnați ¾ din sosul de roșii într-o tavă (sau vas de fontă, dacă aveți).
  • Luați câte o lingură de amestec de brânză și spanac și așezați-l pe felia de dovlecel. Rulați și așezați în tava cu sos. La final, turnați sosul rămas printre rulourile de dovlecel.
  • Dați la cuptor încins la 200 de grade în prealabil și coaceți aproximativ 15-20 de minute, acoperit cu o folie.
  • Îndepărtați apoi folia și continuați să coaceți încă 5-10 minute. După ce ați scos tava din cuptor, noi am mai presărat deasupra câteva frunze de busuioc.
Tags: