Shopska este un preparat de renume din țara vecină, Bulgaria. Se prepară rapid și ușor cu ingrediente simple, foarte accesibile. Am căutat rețeta tradițională, așa că vedeți cum am pregătit noi salata bulgărească.
Salată bulgărească
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp total
10
minutesIngrediente
3 roșii, potrivite ca mărime
1/2 castravete Fabio
1 ardei gras verde
1/2 ceapă roșie
200 g brânză telemea
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Tăiați legumele potrivit de mici, astfel încât să le puteți mânca ușor.
- Într-un castron încăpător amestecați roșiile, castraveții, ardeiul gras și ceapa roșie tocată. Stropiți cu ulei și condimentați cu sare.
- Radeți brânza deasupra salatei, astfel încât să fie bine acoperită. O puteți mânca imediat sau o puteți lăsa la rece 30 de minute înainte de a așeza salata bulgărească pe masă.
notă
- Fiind o salată fără frunze verzi, care nu se vor ofili, puteți face salata bulgărească cu câteva ore în avans. O acoperiți cu folie de plastic și o țineți la rece.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete