fbpx

Salată bulgărească

salată bulgărească

Shopska este un preparat de renume din țara vecină, Bulgaria. Se prepară rapid și ușor cu ingrediente simple, foarte accesibile. Am căutat rețeta tradițională, așa că vedeți cum am pregătit noi salata bulgărească.

salată bulgărească

Salată bulgărească

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 3 roșii, potrivite ca mărime

  • 1/2 castravete Fabio

  • 1 ardei gras verde

  • 1/2 ceapă roșie

  • 200 g brânză telemea

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați legumele potrivit de mici, astfel încât să le puteți mânca ușor.
  • Într-un castron încăpător amestecați roșiile, castraveții, ardeiul gras și ceapa roșie tocată. Stropiți cu ulei și condimentați cu sare.
  • Radeți brânza deasupra salatei, astfel încât să fie bine acoperită. O puteți mânca imediat sau o puteți lăsa la rece 30 de minute înainte de a așeza salata bulgărească pe masă.

notă

  • Fiind o salată fără frunze verzi, care nu se vor ofili, puteți face salata bulgărească cu câteva ore în avans. O acoperiți cu folie de plastic și o țineți la rece.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal