fbpx

Salată de cușcuș cu măsline

salată de cușcuș cu măsline

Cușcușul este un ingredient prezent în bucătăria multor popoare și dacă tot îl găsim și la noi, ne-am gândit să vă facem cunoștință cu el, dacă n-ați făcut-o până acum. Partea cea mai faină e că are un timp de preparare extrem de redus, nu trebuie decât să-l lăsați la înmuiat în apă clocotită. Sau în supă de legume, e și mai grozav gustul. Noi azi am pregătit azi o salată de cușcuș cu măsline, poate vreți s-o încercați și voi.

salată de cușcuș cu măsline

Salată de cușcuș cu măsline

5 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 250 g 250 cușcuș

  • 250 ml 250 apă fiartă (stock de legume)

  • 1 linguriță 1 de pastă de tomate

  • 3 linguri 3 de ulei de măsline

  • 100 g 100 măsline feliate

  • 1 1 ardei gras roșu

  • 1 1 ardei iute (opțional)

  • Pătrunjel verde

  • 1 1 lamâie

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți cușcușul într-un castron încăpător. Turnați deasupra apa sau supa fierbinte, puneți sare și piper după gust, amestecați și acoperiți. Lăsați deoparte 10-15 minute.
  • Între timp, tăiați legumele și verdeața.
  • După trecerea timpului, adăugați în cușcușul hidratat pasta de tomate și amestecați foarte bine. Puneți apoi uleiul, legumele tăiate, măslinele și 2-3 linguri de zeamă de lămâie, după gust. Amestecați bine și salata de cușcuș cu măsline este numai bună de mâncat.
  • Când doriți o cină simplă, luați în calcul această rețetă. Dar o puteți servi și alături de o friptură de pui la cuptor.

Sfaturi

  • Dacă vă place gustul iute, înlocuiți pasta de tomate cu una de curry roșu.
Tags: