fbpx

Salată de gnocchi

salată de gnocchi

Gnocchi seamănă la gust, oarecum, cu pastele și sunt un ingredient din bucătăria italiană (n-o iubim degeaba!). De regulă, se fac din aluat cu cartofi fierți, dar am găsit și rețete în care ingredientul de bază este făina de grâu dur. Până vă vom arăta cum se fac, să știți că îi puteți cumpăra din orice supermarket, din același loc din care luați și pastele proaspete. Spre degustare, vă lăsăm mai jos o rețetă simplă, de salată de gnocchi și roșii cherry.

salată de gnocchi

Salată de gnocchi

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 300 g gnocchi

  • 200 g roÈ™ii cherry

  • 5 roÈ™ii uscate în ulei

  • 70 g parmezan (sau orice altă brânză maturată)

  • 2 căței de usturoi

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 lingură de oÈ›et de mere (sau de vin roÈ™u)

  • Câteva frunze de busuioc

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i la fiert o oală cu apă cu sare È™i când stă să dea în clocot adăugaÈ›i gnocchi. LăsaÈ›i să fiarbă 3 minute sau minutele indicate de producător pe ambalaj.
  • TăiaÈ›i cât mai mărunt usturoiul È™i puneÈ›i-l într-o tigaie în care aÈ›i încins uleiul. După câteva secunde adăugaÈ›i roÈ™iile cherry tăiate în jumătăți (sau sferturi, dacă sunt mai mari), roÈ™iile uscate feliate, oÈ›etul, gnocchi bine scurse, sare È™i piper. AmestecaÈ›i È™i luaÈ›i de pe foc.
  • AdăugaÈ›i frunzele de busuioc, felii fine de parmezan (pentru a obÈ›ine acele fâșii, folosiÈ›i peeler-ul de legume) È™i salata de gnocchi poate fi pusă în farfurii.
Tags: