fbpx

Salată de gnocchi

salată de gnocchi

Gnocchi seamănă la gust, oarecum, cu pastele și sunt un ingredient din bucătăria italiană (n-o iubim degeaba!). De regulă, se fac din aluat cu cartofi fierți, dar am găsit și rețete în care ingredientul de bază este făina de grâu dur. Până vă vom arăta cum se fac, să știți că îi puteți cumpăra din orice supermarket, din același loc din care luați și pastele proaspete. Spre degustare, vă lăsăm mai jos o rețetă simplă, de salată de gnocchi și roșii cherry.

salată de gnocchi

Salată de gnocchi

5 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 300 g 300 gnocchi

  • 200 g 200 roșii cherry

  • 5 5 roșii uscate în ulei

  • 70 g 70 parmezan (sau orice altă brânză maturată)

  • 2 căței 2 de usturoi

  • 2 linguri 2 de ulei de măsline

  • 1 lingură 1 de oțet de mere (sau de vin roșu)

  • Câteva frunze de busuioc

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți la fiert o oală cu apă cu sare și când stă să dea în clocot adăugați gnocchi. Lăsați să fiarbă 3 minute sau minutele indicate de producător pe ambalaj.
  • Tăiați cât mai mărunt usturoiul și puneți-l într-o tigaie în care ați încins uleiul. După câteva secunde adăugați roșiile cherry tăiate în jumătăți (sau sferturi, dacă sunt mai mari), roșiile uscate feliate, oțetul, gnocchi bine scurse, sare și piper. Amestecați și luați de pe foc.
  • Adăugați frunzele de busuioc, felii fine de parmezan (pentru a obține acele fâșii, folosiți peeler-ul de legume) și salata de gnocchi poate fi pusă în farfurii.
Tags: