fbpx

Salată de linte cu crutoane aromate

salată de linte cu crutoane aromate

Lintea este unul dintre acele ingrediente foarte valoroase pentru sănătate, mai ales pentru cei care au diabet, pentru că are indice glicemic mic, este săracă în calorii și sățioasă. Noi i-am pus alături câteva legume, nimic pretențios, și am pregătit o masă pe cinste. Voi alegeți dacă va fi de prânz sau cina! Dar salata de linte cu crutoane aromate chiar e de încercat, n-o să regretați!

salată de linte cu crutoane aromate

Salată de linte cu crutoane aromate

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de linte

  • 3 ridichi (sau roșii, cum vă place)

  • 1 castravete de seră (potrivit ca mărime)

  • 1 gogoșar (sau ardei gras)

  • 1 avocado (opțional)

  • 1 legătură de ceapă verde (sau o ceapă roșie)

  • Pentru crutoanele aromate:
  • 1/2 baghetă de pâine

  • 1 cațel de usturoi ras

  • 1/2 linguriță de boia dulce

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 1 linguriță de oregano

  • Sare

  • Piper

  • Pentru vinegretă:
  • 1 lamâie

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Pentru crutoanele aromate, amestecați într-un bol uleiul cu mirodeniile și puneți apoi pâinea tăiată în cubulețe. Amestecați și răsturnați crutoanele pe tava tapetată cu hârtie de copt (s-o curățați mai ușor la final). Dați la cuptor, la 250 de grade, până se rumenesc, nu mai mult de 5-10 minute.
  • Faceți vinegreta și o puneți deoparte.
  • Tăiați cubulețe legumele pentru salată, adăugați la final lintea bine scursă și clătită într-un jet de apă rece. Amestecați și turnați deasupra vinegreta. Noi am mai pus un praf de sare și de piper, sosul nu era suficient de condimentat.
  • Presărați deasupra crutoanele aromate și gata salata! Poftă bună și vouă!

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal