fbpx

Salată de linte cu crutoane aromate

salată de linte cu crutoane aromate

Lintea este unul dintre acele ingrediente foarte valoroase pentru sănătate, mai ales pentru cei care au diabet, pentru că are indice glicemic mic, este săracă în calorii și sățioasă. Noi i-am pus alături câteva legume, nimic pretențios, și am pregătit o masă pe cinste. Voi alegeți dacă va fi de prânz sau cina! Dar salata de linte cu crutoane aromate chiar e de încercat, n-o să regretați!

salată de linte cu crutoane aromate

Salată de linte cu crutoane aromate

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie 1 de linte

  • 3 3 ridichi (sau roÈ™ii, cum vă place)

  • 1 1 castravete de seră (potrivit ca mărime)

  • 1 1 gogoÈ™ar (sau ardei gras)

  • 1 1 avocado (opÈ›ional)

  • 1 legătură 1 de ceapă verde (sau o ceapă roÈ™ie)

  • Pentru crutoanele aromate:
  • 1/2 1/2 baghetă de pâine

  • 1 1 caÈ›el de usturoi ras

  • 1/2 linguriță 1/2 de boia dulce

  • 3 linguri 3 de ulei de măsline

  • 1 linguriță 1 de oregano

  • Sare

  • Piper

  • Pentru vinegretă:
  • 1 1 lamâie

  • 3 linguri 3 de ulei de măsline

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Pentru crutoanele aromate, amestecaÈ›i într-un bol uleiul cu mirodeniile È™i puneÈ›i apoi pâinea tăiată în cubuleÈ›e. AmestecaÈ›i È™i răsturnaÈ›i crutoanele pe tava tapetată cu hârtie de copt (s-o curățaÈ›i mai uÈ™or la final). DaÈ›i la cuptor, la 250 de grade, până se rumenesc, nu mai mult de 5-10 minute.
  • FaceÈ›i vinegreta È™i o puneÈ›i deoparte.
  • TăiaÈ›i cubuleÈ›e legumele pentru salată, adăugaÈ›i la final lintea bine scursă È™i clătită într-un jet de apă rece. AmestecaÈ›i È™i turnaÈ›i deasupra vinegreta. Noi am mai pus un praf de sare È™i de piper, sosul nu era suficient de condimentat.
  • PresăraÈ›i deasupra crutoanele aromate È™i gata salata! Poftă bună È™i vouă!

Rețetă video

Tags: