Pepenele roșu se combină fericit cu brânza sărată, totul este să vă placă ideea de dulce cu sărat. Dacă sunteți deschiși la provocări, vă lăsăm mai jos rețeta pentru salată de pepene roșu cu brânză telemea. E o combinație simplă, surprinzătoare și grozav de gustoasă, am spune noi.
Salată de pepene roșu cu brânză telemea
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
1/2 pepene roșu (aproximativ 2 kg)
100 g brânză telemea (noi am folosit feta)
1/2 lămâie (sau o limetă/lime)
1/2 ceapă roșie
1 lingură de ulei de măsline
1 castravete (opțional)
10 măsline fără sâmburi
Frunze de mentă
Sare
Piper negru
Cum să faceți
- Tăiați ceapa julien și o puneți într-un castronel. Stoarceți deasupra zeama de lămâie și puneți un praf de sare. Amestecați și lăsați deoparte, cât pregătiți restul ingredientelor pentru salată.
- După ce ați curățat pepenele de coajă, îl tăiați în cuburi potrivit de mici și le puneți într-un castron încăpător.
- Puneți deasupra castravetele feliat (dacă doriți să-l adăugați), ceapa cu tot cu sucul lăsat în castronel, uleiul, măslinele, un praf de sare și de piper. Amestecați și apoi adăugați brânza telemea tăiată cubulețe sau sfărâmată.
- Mai aveți de pus menta tocată și, dacă vă place, adăugați și câteva fire de pătrunjel verde.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete