fbpx

Salată de ridichi-negre și mere

salată de ridichi negre și mere

Ridichile-negre și merele se numără printre legumele și fructele bogate în vitamina C, pe care ar fi bine să le consumăm în lunile reci, când ne dorim să ținem departe de noi răcelile de sezon. Le-am combinat simplu și am pregătit cea mai gustoasă salată de ridichi-negre și mere.

salată de ridichi negre și mere

Salată de ridichi-negre și mere

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 ridichi-negre

  • 1 măr (mai mare)

  • MuÈ™tar (opÈ›ional)

  • Miere

  • Zeamă de lămâie (sau oÈ›et)

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i È™i curățaÈ›i ridichile de coajă. Le tăiaÈ›i apoi bastonaÈ™e subÈ›iri (sau o daÈ›i pe răzătoare, dacă vă e mai comod) È™i le puneÈ›i într-un castron. PresăraÈ›i sare, amestecaÈ›i È™i lăsaÈ›i deoparte 10-15 minute. AruncaÈ›i apa care rezultă.
  • TăiaÈ›i merele în cubuleÈ›e È™i le stropiÈ›i cu puÈ›ină zeamă de lămâie, să nu oxideze, È™i le puneÈ›i peste bastonaÈ™ele de ridichi.
  • Separat, pentru vinegretă, amestecaÈ›i 2-3 linguri de ulei cu 1-2 de zeamă de lămâie, o linguriță de muÈ™tar fin (opÈ›ional) È™i una de miere, sare È™i piper. AmestecaÈ›i foarte bine È™i turnaÈ›i sosul peste ingredientele tăiate.

Sfaturi

  • PuteÈ›i face, de asemenea, un sos pe bază de iaurt, ulei de măsline, zeamă de lămâie (sau oÈ›et), sare È™i piper.
Tags: