fbpx

Salată de ridichi-negre și mere

salată de ridichi negre și mere

Ridichile-negre și merele se numără printre legumele și fructele bogate în vitamina C, pe care ar fi bine să le consumăm în lunile reci, când ne dorim să ținem departe de noi răcelile de sezon. Le-am combinat simplu și am pregătit cea mai gustoasă salată de ridichi-negre și mere.

salată de ridichi negre și mere

Salată de ridichi-negre și mere

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 ridichi-negre

  • 1 măr (mai mare)

  • Muștar (opțional)

  • Miere

  • Zeamă de lămâie (sau oțet)

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați și curățați ridichile de coajă. Le tăiați apoi bastonașe subțiri (sau o dați pe răzătoare, dacă vă e mai comod) și le puneți într-un castron. Presărați sare, amestecați și lăsați deoparte 10-15 minute. Aruncați apa care rezultă.
  • Tăiați merele în cubulețe și le stropiți cu puțină zeamă de lămâie, să nu oxideze, și le puneți peste bastonașele de ridichi.
  • Separat, pentru vinegretă, amestecați 2-3 linguri de ulei cu 1-2 de zeamă de lămâie, o linguriță de muștar fin (opțional) și una de miere, sare și piper. Amestecați foarte bine și turnați sosul peste ingredientele tăiate.

Sfaturi

  • Puteți face, de asemenea, un sos pe bază de iaurt, ulei de măsline, zeamă de lămâie (sau oțet), sare și piper.
Tags: