Ridichile-negre și merele se numără printre legumele și fructele bogate în vitamina C, pe care ar fi bine să le consumăm în lunile reci, când ne dorim să ținem departe de noi răcelile de sezon. Le-am combinat simplu și am pregătit cea mai gustoasă salată de ridichi-negre și mere.
Salată de ridichi-negre și mere
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
2 ridichi-negre
1 măr (mai mare)
Muștar (opțional)
Miere
Zeamă de lămâie (sau oțet)
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spălați și curățați ridichile de coajă. Le tăiați apoi bastonașe subțiri (sau o dați pe răzătoare, dacă vă e mai comod) și le puneți într-un castron. Presărați sare, amestecați și lăsați deoparte 10-15 minute. Aruncați apa care rezultă.
- Tăiați merele în cubulețe și le stropiți cu puțină zeamă de lămâie, să nu oxideze, și le puneți peste bastonașele de ridichi.
- Separat, pentru vinegretă, amestecați 2-3 linguri de ulei cu 1-2 de zeamă de lămâie, o linguriță de muștar fin (opțional) și una de miere, sare și piper. Amestecați foarte bine și turnați sosul peste ingredientele tăiate.
Sfaturi
- Puteți face, de asemenea, un sos pe bază de iaurt, ulei de măsline, zeamă de lămâie (sau oțet), sare și piper.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete