Sfecla și hreanul fac o super-echipă! Încercați rețeta noastră de salată de sfeclă coaptă cu hrean și o să ne dați dreptate. Să vă mai spunem că e grozavă lângă orice fel de friptură? Sau lângă salata de cartofi cu mărar și unt? Sau cu ceva carne fiartă?
Vă mai spunem doar atât: sfecla coaptă e mult mai gustoasă decât cea fiartă.
Salată de sfeclă coaptă cu hrean
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
1
hourTimp total
1
hour15
minutesIngrediente
4 sfecle
3 linguri de cremă de hrean (sau hrean ras)
2 linguri de oțet
Sare
Piper (opțional)
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Spălați foarte bine sfeclele. Eventual vă ajutați și de o periuță sau de un burete mai abraziv.
- Le ștergeți de apă și le împachetați, separat, în folie de aluminiu. Așezați-le pe tavă (noi am tapetat-o cu hârtie de copt, să ne fie mai ușor s-o spălăm) și dați la cuptor.
- Sunt coapte atunci când apăsați ușor fiecare sfeclă și o simțiți ușor moale. Timpul de coacere diferă mult în funcție de mărimea sfeclelor. Tocmai de aceea, pentru a se coace în același timp, e de preferat să fie toate de aceeași dimensiune.
- După ce s-au copt, lăsați-le să se răcorească să le puteți curăța.
- Le dați pe răzătoare (noi am folosit răzătoarea mare), într-un castron. Scurgeți zeama lăsată cât de bine puteți.
- Pentru început, puneți 2 linguri de cremă de hrean, sare, piper și oțetul și gustați. În funcție de gust, mai adăugați ingredientele care vă sunt pe plac. Noi am pus în total 3 linguri de cremă de hrean, ne place gustul mai iute.
- Amestecați și puneți salata de sfeclă cu hrean într-un recipient care se închide etanș (să nu se ”trezească” hreanul) și o păstrați la frigider.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete