
Cum ne plac foarte mult sărățelele, vedeți și cum le-am făcut pe cele cu mac, am mai încercat o rețetă. Pentru al căror aluat nu am folosit nici praf de copt, nici drojdie, ci brânză de vaci. Sunt absolut minunate. Vedeți rețeta video să vă convingeți cât de ușor am făcut aceste sărățele cu aluat de brânză de vaci.

Sărățele cu aluat de brânză de vaci
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutestimp de răcire
2
oreTimp total
40
minutesIngrediente
300 g 300 unt rece
450 g 450 făină + extra pentru masa de lucru
450 g 450 brânză de vaci
1 lingurita 1 de sare + extra pentru presărat deasupra
1 lingură 1 de chimen + extra pentru presărat deasupra
1 1 galbenuș pentru uns
Lapte pentru uns
Cum să faceți
- Amestecați făina cu untul rece tăiat cubulețe. Faceți acest lucru fie cu degetele, fie cu pasatorul de cartofi. E important însă ca untul să nu se topească, astfel încât amestecul final să semene cu un pesmet granulos.
- Adăugați sarea, chimenul și brânza de vaci. Amestecați doar cât să puteți da o formă aluatului, să-l puteți înfolia. Nu trebuie să frământați aluatul.
- Dați aluatul la rece pentru măcar 2 ore. Cu cât aluatul stă mai mult la frigider, cu atât va fi mai fraged. Dacă puteți, faceți aluatul seara, nu vă va lua mai mult de 10 minute, și coaceți sărățelele a doua zi.
- Presărați masa de lucru cu puțină făină și împărțiți aluatul în două. Întindeți două foi groase de 1 cm.
- Le ungeți cu amestecul de gălbenuș și puțin lapte, presărați sare și chimen, apoi tăiați aluaturile în fâșii nu foarte late.
- Așezați sărățele pe tava tapetată cu hârtie de copt și lăsați puțin spațiu între ele.
- Dați la cuptorul încins și coaceți la 190 de grade, căldură sus-jos, aproximativ 25-30 de minute.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă coaceți câte două tăvi odată, folosiți și programul de ventilație și schimbați locurile tăvilor după 15-20 de minute.
- Pentru că nu conține ou, puteți păstra aluatul la frigider pentru mai multe zile. Și vă spunem un secret: sărățelele vor fi și mai bune și, mai ales, vor crește și mai mult – în timp, brânza de vaci acționează ca o drojdie.
Tags: brânză de vacichimen
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete