fbpx

Sărățele cu aluat de brânză de vaci

sărățele cu aluat de brânză de vaci

Cum ne plac foarte mult sărățelele, vedeți și cum le-am făcut pe cele cu mac, am mai încercat o rețetă. Pentru al căror aluat nu am folosit nici praf de copt, nici drojdie, ci brânză de vaci. Sunt absolut minunate. Vedeți rețeta video să vă convingeți cât de ușor am făcut aceste sărățele cu aluat de brânză de vaci.

sărățele cu aluat de brânză de vaci

Sărățele cu aluat de brânză de vaci

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
timp de răcire

2

ore
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 300 g unt rece

  • 450 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 450 g brânză de vaci

  • 1 lingurita de sare + extra pentru presărat deasupra

  • 1 lingură de chimen + extra pentru presărat deasupra

  • 1 galbenuÈ™ pentru uns

  • Lapte pentru uns

Cum să faceți

  • AmestecaÈ›i făina cu untul rece tăiat cubuleÈ›e. FaceÈ›i acest lucru fie cu degetele, fie cu pasatorul de cartofi. E important însă ca untul să nu se topească, astfel încât amestecul final să semene cu un pesmet granulos.
  • AdăugaÈ›i sarea, chimenul È™i brânza de vaci. AmestecaÈ›i doar cât să puteÈ›i da o formă aluatului, să-l puteÈ›i înfolia. Nu trebuie să frământaÈ›i aluatul.
  • DaÈ›i aluatul la rece pentru măcar 2 ore. Cu cât aluatul stă mai mult la frigider, cu atât va fi mai fraged. Dacă puteÈ›i, faceÈ›i aluatul seara, nu vă va lua mai mult de 10 minute, È™i coaceÈ›i sărățelele a doua zi.
  • PresăraÈ›i masa de lucru cu puÈ›ină făină È™i împărÈ›iÈ›i aluatul în două. ÃŽntindeÈ›i două foi groase de 1 cm.
  • Le ungeÈ›i cu amestecul de gălbenuÈ™ È™i puÈ›in lapte, presăraÈ›i sare È™i chimen, apoi tăiaÈ›i aluaturile în fâșii nu foarte late.
  • AÈ™ezaÈ›i sărățele pe tava tapetată cu hârtie de copt È™i lăsaÈ›i puÈ›in spaÈ›iu între ele.
  • DaÈ›i la cuptorul încins È™i coaceÈ›i la 190 de grade, căldură sus-jos, aproximativ 25-30 de minute.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă coaceÈ›i câte două tăvi odată, folosiÈ›i È™i programul de ventilaÈ›ie È™i schimbaÈ›i locurile tăvilor după 15-20 de minute.
  • Pentru că nu conÈ›ine ou, puteÈ›i păstra aluatul la frigider pentru mai multe zile. Și vă spunem un secret: sărățelele vor fi È™i mai bune È™i, mai ales, vor creÈ™te È™i mai mult – în timp, brânza de vaci acÈ›ionează ca o drojdie.
Tags: