fbpx

Shakshuka cu ardei gras

shakshuka cu ardei gras

Shakshuka este un preparat foarte îndrăgit în lumea întreagă. Rețeta clasică o găsiți aici. De această dată, în sosul de roșii am adăugat ardei grași, puțin usturoi, dar și puțin chimen pisat (dar la care puteți renunța, dacă nu e preferatul vostru) și a ieșit o nebunie. Cum am făcut shakshuka cu ardei gras, vedeți mai jos!

shakshuka cu ardei gras

Shakshuka cu ardei gras

5.0 from 2 votes
Course: mic-dejun, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 6 roÈ™ii coapte, tăiate

  • 1 ceapă galbenă mare, tocată

  • 2 ardei graÈ™i, tăiaÈ›i cuburi

  • 2 caÈ›ei de usturoi, curățaÈ›i È™i tocaÈ›i

  • 1 linguriță de boia dulce (opÈ›ional)

  • Fulgi de chili (opÈ›ional)

  • Chimen pisat (opÈ›ional)

  • Verdeață (mărar È™i/sau pătrunjel)

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • ÃŽncălziÈ›i 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare (dacă e din fontă, e cea mai bună)
  • PuneÈ›i ceapa, ardeii graÈ™i, usturoiul, condimentele, sare È™i piper după gust. GătiÈ›i pe foc potrivit, amestecând ocazional, până când legumele s-au înmuiat, aproximativ 5 minute.
  • AdăugaÈ›i roÈ™iile*. AcoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. DescoperiÈ›i È™i gătiÈ›i puÈ›in mai mult pentru a permite amestecului de legume să se reducă È™i să se îngroaÈ™e. GustaÈ›i È™i potriviÈ›i gustul de sare, piper ori condimente.
  • Folosind o lingură de lemn, faceÈ›i 6 adâncituri în amestecul de legume È™i spargeÈ›i câte un ou.
  • ReduceÈ›i focul, acoperiÈ›i tigaia È™i È›ineÈ›i pe foc mic până când albuÈ™urile se gătesc.

Sfaturi

  • *Dacă roÈ™iile nu sunt foarte zemoase, puneÈ›i È™i 5-6 linguri de suc de roÈ™ii ori o lingură cu vârf de pastă de roÈ™ii diluată cu puÈ›ină apă.
Tags: