fbpx

Shakshuka cu ardei gras

shakshuka cu ardei gras

Shakshuka este un preparat foarte îndrăgit în lumea întreagă. Rețeta clasică o găsiți aici. De această dată, în sosul de roșii am adăugat ardei grași, puțin usturoi, dar și puțin chimen pisat (dar la care puteți renunța, dacă nu e preferatul vostru) și a ieșit o nebunie. Cum am făcut shakshuka cu ardei gras, vedeți mai jos!

shakshuka cu ardei gras

Shakshuka cu ardei gras

5.0 from 2 votes
Course: mic-dejun, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 6 roșii coapte, tăiate

  • 1 ceapă galbenă mare, tocată

  • 2 ardei grași, tăiați cuburi

  • 2 caței de usturoi, curățați și tocați

  • 1 linguriță de boia dulce (opțional)

  • Fulgi de chili (opțional)

  • Chimen pisat (opțional)

  • Verdeață (mărar și/sau pătrunjel)

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare (dacă e din fontă, e cea mai bună)
  • Puneți ceapa, ardeii grași, usturoiul, condimentele, sare și piper după gust. Gătiți pe foc potrivit, amestecând ocazional, până când legumele s-au înmuiat, aproximativ 5 minute.
  • Adăugați roșiile*. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. Descoperiți și gătiți puțin mai mult pentru a permite amestecului de legume să se reducă și să se îngroașe. Gustați și potriviți gustul de sare, piper ori condimente.
  • Folosind o lingură de lemn, faceți 6 adâncituri în amestecul de legume și spargeți câte un ou.
  • Reduceți focul, acoperiți tigaia și țineți pe foc mic până când albușurile se gătesc.

Sfaturi

  • *Dacă roșiile nu sunt foarte zemoase, puneți și 5-6 linguri de suc de roșii ori o lingură cu vârf de pastă de roșii diluată cu puțină apă.
Tags: