Shakshuka este un preparat foarte îndrăgit în lumea întreagă. Rețeta clasică o găsiți aici. De această dată, în sosul de roșii am adăugat ardei grași, puțin usturoi, dar și puțin chimen pisat (dar la care puteți renunța, dacă nu e preferatul vostru) și a ieșit o nebunie. Cum am făcut shakshuka cu ardei gras, vedeți mai jos!
Shakshuka cu ardei gras
Porții
3
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
6 ouă
6 roșii coapte, tăiate
1 ceapă galbenă mare, tocată
2 ardei grași, tăiați cuburi
2 caței de usturoi, curățați și tocați
1 linguriță de boia dulce (opțional)
Fulgi de chili (opțional)
Chimen pisat (opțional)
Verdeață (mărar și/sau pătrunjel)
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare (dacă e din fontă, e cea mai bună)
- Puneți ceapa, ardeii grași, usturoiul, condimentele, sare și piper după gust. Gătiți pe foc potrivit, amestecând ocazional, până când legumele s-au înmuiat, aproximativ 5 minute.
- Adăugați roșiile*. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. Descoperiți și gătiți puțin mai mult pentru a permite amestecului de legume să se reducă și să se îngroașe. Gustați și potriviți gustul de sare, piper ori condimente.
- Folosind o lingură de lemn, faceți 6 adâncituri în amestecul de legume și spargeți câte un ou.
- Reduceți focul, acoperiți tigaia și țineți pe foc mic până când albușurile se gătesc.
Sfaturi
- *Dacă roșiile nu sunt foarte zemoase, puneți și 5-6 linguri de suc de roșii ori o lingură cu vârf de pastă de roșii diluată cu puțină apă.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete