
Pentru noi a fost o surpriză foarte plăcută această supă-cremă de praz caramelizat cu bacon. Se face ușor și este foarte gustoasă și sățioasă.

Supă-cremă de praz caramelizat cu bacon
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
6 fire de praz
1 folie cu bacon feliat
1 capățână de usturoi
2 linguri rase de zahăr
1 l de supă stoc de legume (sau apă)
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
5 linguri de vin alb (opțional)
200 g smântână
50 g unt
Fulgi de chili (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți feliile de bacon, desprinse cu grijă unele de altele, să nu se rupă, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați apoi în cuptorul bine încins și coaceți aproximativ 7-10 minute, până ce feliile de bacon au devenit rumene și crocante.
- Gătiți usturoiul în untul topit. Nu mai mult de 2-3 minute, apoi puneți deasupra prazul feliat, sare, piper și puțin chili, dacă vă place. Țineți pe foc 15-20 de minute.
- După ce prazul a început să se rumenească, puneți zahărul și mai țineți pe foc doar cât să se topească granulele.
- Apoi puneți vinul. Dacă vor mânca și copiii, săriți pe acest pas. Dacă nu, și alegeți să-l folosiți, vinul va îmbogăți gustul și aroma supei.
- După ce și vinul a fiert 1-2 minute, cât să se evapore alcoolul, turnați supa stoc și aduceți la temperatura de fierbere.
- Turnați smântâna și pasați supa cu mixerul vertical.
- După ce puneți supa-cremă în farfurii, adăugați un praf de piper și fâșii de bacon crocant. Delicios e puțin spus!
Rețetă video
Tags: bacon
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete